НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сода – универсална съставка с множество приложения

Сода – универсална съставка с множество приложения

0
Сода – универсална съставка с множество приложения
Сода – универсална съставка с множество приложения

Сода – изключително универсална съставка, която може да се използва като почистващо средство, като кулинарна съставка и като природно лекарство.

Тя е достъпна, ефективна и лесна за използване. По този начин, можете да замените търговските продукти с тази проста съставка и да избегнете негативните ефекти от вредните химикали.

Ето няколко варианта за използване на сода за хляб:

Проблеми с киселините и стомаха

Натриевият бикарбонат е мощен антиацид, така че ако добавите 2 супени лъжици в чаша студена вода и я изпиете, веднага ще се отървете от стомашните киселини и стомашните проблеми.

Почиства и успокоява краката

Потопете краката си във вода с 3 супени лъжици сода за хляб. За подобряване на ефекта леко масажирайте. Правете това два пъти в седмицата и ще забележите резултатите. Можете да добавите и сода за хляб във ваната, за да активирате и отпуснете цялото си тяло.

Спира изпотяването

Можете да използвате смес от вода и сода за хляб, за да спрете прекомерното изпотяване и да премахнете неприятните миризми. Содата поддържа мищниците сухи и има същия ефект като дезодорантите.

Подобрява шампоана.

Добавете малко от содата в обичайния си шампоан за подобряване на неговите почистващи свойства и за да направи косата ви по-лъскава. Ако косата ви е прекалено мазна, накиснете гребена си в смес от сода и вода и намажете косата си. След това изплакнете.

Успокоява изгаряния.

Добавете 1/2 чаша сода за хляб вана и останете в топлата вода за половин час. За да усилите ефекта, не използвайте кърпа, а оставете тялото да изсъхне само.

Вижте още: Победете кашлицата с банани и вода! Ето как!

Успокоява пчелни ужилвания.

Содата е полезна в случай на пчелни ужилвания и ухапвания от оси, като нейните свойства неутрализират мравчената киселина в раната и премахват замърсяването от чужди вещества. За най-добри резултати извадете жилото и нанесете сместа от вода и сода върху засегнатата област.

Елиминира треска.

Според д-р Меркола, комбинацията от сода за хляб и вода може да лекува проблеми като треска.