НАЧАЛО ЗДРАВЕ Зехтин и лимон: Тази рецепта е супер полезна за вашето здраве!

Зехтин и лимон: Тази рецепта е супер полезна за вашето здраве!

0
Зехтин и лимон: Тази рецепта е супер полезна за вашето здраве!
Зехтин и лимон: Тази рецепта е супер полезна за вашето здраве!

Прочетете повече за невероятните ползи от комбинацията от лимон и зехтин!

Този път ще ви представим едно от онези естествени средства, които включват много предимства, тъй като притежава няколко свойства, които се намират в тази забележителна комбинация от само две съставки.

Всичко, което трябва да направите, е да смесите зехтин и лимонов сок и всичко е готово. Рецептата е проста и е от значение за здравето. Продължавайте да четете и ще научите всички предимства.

Лекува запек

Тази комбинация помага за смазване на храносмилателната лигавица, активира и функцията на пикочния мехур. Тя съдържа антиоксиданти, които ни помагат да се отървем от токсините и ни помага за правилното храносмилане на храната.

Кардиозащитен ефект

Зехтинът е богат на мастни киселини, като помагат да контролирате и подобрите циркулацията на кръвта, а също така премахва лошия холестерол, като помага на притока на кръв. Той също има противовъзпалителни ефекти и съдържа много витамини.

Поддържа черния дроб и жлъчния мехур

Когато чувстваме подуване, тежест и умора, това обикновено се случва, защото тялото ни е пълно с токсини. Помогнете на черния си дроб да ги изчисти.

Ставни или ревматични болки

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, една чаена лъжичка от тази рецепта бори досадната болка.

Укрепва кожата, косата и ноктите

За укрепване смесете 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица лимонов сок и накиснете в нея вашите нокти в продължение на 10 минути преди лягане. Можете също така да спите с тънки памучни ръкавици със сместа от лимон и зехтин, така че да проникне в ноктите през нощта.

Вижте още: Това растение може да излекува повече от 100 заболявания!

Зехтинът и лимона помагат на косата ви да стане здрава, силна и лъскава и може да помогнат срещу пърхот. Антисептичните и стягащи качества на лимона лекуват кожни заболявания.

Както можете да видите, лимонът и зехтина имат превъзходни качества и сместа с тези 2 съставки е много полезна за вас.