НАЧАЛО ЗДРАВЕ Освободете седалищния нерв: 2 начина за облекчаване на болката

Освободете седалищния нерв: 2 начина за облекчаване на болката

0
Освободете седалищния нерв 2 начина за облекчаване на болката
Освободете седалищния нерв 2 начина за облекчаване на болката

Седалищният нерв се намира в областта на лумбалните прешлени, минава през задните части и продължава към крайниците. Ето защо, болката при притискане се усеща особено силно.

Като правило, терминът “притискане на седалищния нерв” води до загуба на еластичност и гъвкавост на гърба и мускулите на краката. Състоянието често е свързано с процеса на остаряване (ригидност) на мускулите, което може да започне след 30-35- годишнина.

Традиционното лечение включва диагноза и назначаване на подходящи медикаменти. Но не се ограничавайте само до някакви си болкоуспокояващи. Повярвайте, ако по време на лечението изпълнявате прости разтягащи мускулите упражнения, ще забравите за болката възможно най-бързо.

Упражнения за освобождаване на притиснат седалищен нерв

Стречинг упражненията могат да бъдат от голяма помощ, тъй като ще ви помогнат да успокоите възпалението и по този начин ще облекчат болката. Разбира се, те могат да бъдат малко по-трудни, затова ги изпълнявайте бавно, като издишвайте при увеличаване на напрежението.

Легнете върху плоска повърхност, сгънете крака си, в който чувствате болка и внимателно го издърпайте към рамото. Когато почувствате напрежение, се опитайте да запазите тази позиция в продължение на 30 секунди, отпуснете и се върнете в изходно положение. Повторете общо 2 пъти.

Отново в легнало положение сгънете коленете си и внимателно ги издърпайте към гърдите си все едно влизате в басейн. Кръстосайте крака, както е показано на фигурата и обхванете с ръце, издърпайте. Задръжте за 30 секунди, освободете и върнете към първоначалната си позиция. Направете още 2 пъти упражнението.

Вижте още: Глухарчето лекува безброй много болести! Ето как!

Не забравяйте, че движението е най-ефективният начин да се справите с ишиаса, без значение колко парадоксално ви звучи това. То стимулира кръвообращението, премахва застоялите явления в мускулите и по този начин ускорява възстановяването.