НАЧАЛО ЗДРАВЕ Консумирайте кефир срещу запек, безсъние и умора!

Консумирайте кефир срещу запек, безсъние и умора!

0
Консумирайте кефир срещу запек, безсъние и умора!
Консумирайте кефир срещу запек, безсъние и умора!

Пълният с хранителни вещества кефир е изключително полезен. Той има леко кисел вкус и може да ви напомня за мътеница. Прави се чрез ферментацията на мляко с кефирни гъби (които се състоят от дрожди и бактерии), така че лактозата се превръща в алкохол, а млечната киселина във въглероден диоксид. Ето защо кефирът леко шупва и е със съдържание на алкохол от 0,3 до 2%.

Но защо кефирът е толкова полезен?

Той съдържа много витамини и минерали, включително витамини А, В (1, 3, 9 и 12), D и К, фолиева киселина, йод, магнезий, желязо и калций. Също така има естествени пробиотици, които стимулират стомашно-чревния тракт, борят вредните бактерии и поддържат здравето на чревната флора.

Все повече и повече изследвания показват, че е важно да консумирате кефир не само заради храносмилателната си система, но също така и заради имунната система. Кефирът не е просто млечен продукт, тъй като в допълнение към млечнокиселата бактерия той съдържа дрожди, аминокиселини и бактерии на оцетна киселина, както и лактоза.

С много протеини, здравословни мазнини и липса на захар, тази напитка е отличен хранителен продукт. Също така дори можете да си направите маска за лице с нея, за да изчистите кожата си.

Можете да си купите кефир в много супермаркети, но можете да го направите и сами: просто ви трябват мляко и кефирна гъба. Кефирната гъба разполага със същите предимства като протеините.

Вижте още: Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Поставете гъбата и млякото в запечатан съд и оставете да ферментира в продължение на два дни при стайна температура на тъмно място. Само имайте предвид, че промишленият кефир обикновено съдържа лактоза. Ако имате непоносимост към лактоза, проверете внимателно етикета или помислете как да го си направите сами.

Бъдете внимателни, не прекалявайте с него. Консумирайте до 4 чаши на ден.