НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рак на дебелото черво: Ето как да се предпазим!

Рак на дебелото черво: Ето как да се предпазим!

0
Рак на дебелото черво: Ето как да се предпазим!
Рак на дебелото черво: Ето как да се предпазим!

Ракът на дебелото черво е третото най-често срещано раково заболяване, което засяга мъжете и жените. Медицинските данни показват, че този вид рак се разпространява все повече и повече, като влияе включително и на младото население.

Вегетарианската диета може да бъде ключът към решаването на този проблем. С други думи, тя изключва всички продукти от животински произход, с изключение на рибата и се оказва, че е изключително полезна за тези, които искат да я следват.

Ракът много зависи от нашите хранителни навици. 

В едно проучване, публикувано в списание на Американската медицинска асоциация, изследователи анализирали хранителните навици на 77,000 възрастни в продължение на седем години, като се фокусирали върху това как субектите получавали рак на дебелото черво по време на същия период.

Резултатите показват, че вегетарианците били с 20% по-нисък риск от развитие на рак на дебелото черво, отколкото месоядните.

Как да започнете да променяте вашата диета?

Навиците на хранене не винаги е лесно да бъдат променяни. Повечето хора просто не знаят как да си приготвят балансирано хранене, което да ги снабди с всички необходими хранителни вещества, без месото. Тези четири продукта спокойно могат да заменят месото и да намалят шансовете за развитие на рак на дебелото черво.

1) Висококачествени зърнени храни

Те са богати на хранителни вещества и са особено полезни, като помагат на храносмилателната система да премахва токсините от тялото ви. Колкото по-дълго токсините остават в тялото ви, толкова по-голяма е вероятността от увреждане на ДНК-то ви, което води до рак.

2) Зехтинът

Зехтинът е пълен с ползи за здравето. Тази съставка е включена в получаването на омега-2 мастни киселини. Зехтинът намалява възпалението, така както мазните риби.

3) Фасул

Фасулът обикновено се свързва с подуване на корема, но е полезен за възстановяването на анормалното ДНК. Независимо от това какъв вид фасул ще изберете, всеки един е добър за вашето здраве.

Вижте още: Консумирайте кефир срещу запек, безсъние и умора!

4) Плодове и зеленчуци

Този списък не би бил пълен, ако не включва плодове и зеленчуци. Рискът от рак на дебелото черво може да бъде намален значително, ако ядете по шест до осем порции плодове и зеленчуци на ден. Ако не можете да ги включите в диетичния си режим, пийте сок!