НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съхранете храната в хладилника свежа с тези трикове!

Съхранете храната в хладилника свежа с тези трикове!

0
Съхранете храната в хладилника свежа с тези трикове!
Съхранете храната в хладилника свежа с тези трикове!

Слагайки храната в хладилника, ние сме 100% сигурни, че тя ще остане свежа в продължение на поне 1 седмица. Но близостта до другите продукти, често кара храната да губи вкуса си и да се развали.

В идеалния случай, всеки вид продукт трябва да се съхранява в отделен рафт или в отделен съд. За съжаление, това не винаги е възможно. Какво да направите?

Да купувате зеленчуци, плодове, месо и млечни продукти, необходими само за едно ястие и не повече? Ние сме наясно, че това не е опция. В такъв случай премахнете изобщо хладилника…

Съхранение на продуктите в хладилника

Ние ви предлагаме алтернативен вариант: Научете се да съхранявате храната в хладилника правилно.

Първо, можете да спестите време. Вече не трябва да тичате до магазина или до пазара всеки ден.

Второ, вие можете значително да намали разходите си, тъй като продуктите ще останат свежи по-дълго.

Мляко

Замразявали ли сте мляко? Това звучи доста лудо. Но реално трябва да го направите, ако не искате то да се развали.

Замразеното мляко има тенденция да се разширява по обем. Преди да изпратите бутилката в хладилника, отстранете от нея малко мляко.

След замразяване, млякото трябва да се държи в камерата не повече от 6 седмици.

Сос

Няма нищо по-хубаво, което да допълва вкуса на месото от соса. Добрата домакиня не купува готови сосове, а си ги приготвя сама.

За да спестите време, можете да направите двойна партида и да замразите другата част до следващия път.

Просто вземете пакет за замразяване. Напълнете го със соса и го върнете във фризера за 1 час. След това можете да отрежете няколко кубчета от соса и да го изпратите обратно във фризера.

Добавете кубчетата в ястието, за да подобрите вкуса му.

Жълтъци

Във вашата готварска книга със сигурност има много рецепти. Една от най-популярните съставки за приготвянето на храна са яйцата. Но понякога трябва да използвате само белтъците. Защо да изхвърляте жълтъците в кофата за боклук, като можете да ги сложите във формички за лед.

Добавете малко захар или сол във всяко гнездо и използвайте жълтъците, когато са ви необходими. Защо да добавите захар или сол? Така жълтъкът ще запази своята консистенция.

Ягоди

За да останат ягодите пресни и вкусни, ги съхранявате в съд. На дъното на съда е необходимо да сложите салфетка. Ако плодовете се използват в приготвянето на десерти, по-добре да ги съхранявайте в отделението за яйца.

Листа от маруля

В кухнята си вероятно имате хартиени кърпи. Увийте марулята с тях: те абсорбират влагата и листата остават чисти и свежи в продължение на седмици.

Краставици

Ако сложите зеленчуците в хладилника, те ще запазят свежестта си само 3-4 дни. Но можете да я увеличите до 10 дни.

Вземете една найлонова торбичка, поставете краставиците, но не ги затваряйте. Покрийте торбата с краставици с влажна марля.

Ябълки

Вероятно малцина плодове могат да останат свежи, така както ябълките. Ако ги съхранявате в хладилника, те ще запазят свежестта си за още по-дълго, без да губят своите вкусови качества!

Домати

Вие не сте използвали всички домати, които сте купили от пазара? Сложете ги в хладилника, като ги държите само в отделението за зеленчуци. Всеки плод е необходимо да бъде поставен върху хартия. Така увеличава срока си на годност до 10 дни.

Заквасена сметана и извара

Вие купувате извара и сметана в пластмасови съдове? Обърнете ги с главата надолу и ги поставете на рафта в хладилника. Вакуумът, който се образува в съда, предотвратява размножаването на бактерии.

Вижте още: Изчистете ютията с помощта на сол – ще получите нещо невероятно!

Аспержи

Преди да изпратите пресните аспержи в хладилника, ги сложете в чаша с вода. Това е най-лесният начин да увеличите срока на годност на аспержите най-малко два пъти.

Обезателно съхранявайте млечните продукти на най-горния рафт. Средните рафтове са предназначени за месо и риба. Долните – за зеленчуци и плодове. Тези съвети ще ви помогнат да запазите храната свежа на 100 %.

Споделете статията с приятелите си!