НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ябълковият оцет лекува артрит само за две седмици!

Ябълковият оцет лекува артрит само за две седмици!

0
Ябълковият оцет лекува артрит само за две седмици!
Ябълковият оцет лекува артрит само за две седмици!

Артрит – състояние, което може да доведе до хронична болка и възпаление, скованост на пръстите на ръцете, включително на краката, коленете, ръцете, бедрата, челюстта и други стави в тялото.

Ревматоиден артрит – болест, при която симптомите се развиват постепенно в продължение на около няколко седмици, а понякога и много по-бързо в рамките на няколко дни. Болката в ставите, която е в резултат на ревматоиден артрит, обикновено е пулсираща, а на сутринта дори е по-силна.

Преди да започнем, трябва да знаете, че това е истинската история от живота на една жена, която използвала ябълков оцет за лечение на това ужасно състояние.

Тя започнала да пие смес от една супена лъжица мед и една супена лъжица ябълков оцет с топла вода всяка сутрин и вечер. Две седмици по-късно тя за първи път се събудила без болка. Линда е била шокирана и изумена. Това домашно средство й помогнало, а сега е в добро здраве!

Как ябълковият оцет облекчава болката при артрит?

Ето какво трябва да знаете – експертите смятат, че болката често се причинява от липсата на минерали. Ябълковият оцет съдържа големи количества калций, калий, магнезий и фосфор – минерали, необходими на тялото за облекчаване на болката.

Ябълковият оцет е богат на антиоксиданти, оцетна киселина и бета-каротин, които са много полезни съединения, когато става въпрос за облекчаване на болката. Антиоксидантите са много полезни, защото те блокират вредните ефекти на свободните радикали и по този начин  предотвратяват увреждането на клетки и тъкани, характерно за някои дегенеративни състояния, включително артрит.

Вижте още: Сода и мед: Унищожават дори и най-сериозните заболявания!

Както споменахме по-рано, ябълковият оцет е много добро средство за облекчаване на болката в ставите, а също така може да предостави и други ползи за здравето. Той може да ви помогне да премахнете всички токсини от тялото си и има противовъзпалително действие. Съществуват много начини за включването на ябълковия оцет в здравословната ви диета, затова определено трябва да го направите!