НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Домашен натурален сладолед: Готов е само за 5 минути!

Домашен натурален сладолед: Готов е само за 5 минути!

0
Домашен натурален сладолед: Готов е само за 5 минути!
Домашен натурален сладолед: Готов е само за 5 минути!

Ако се опитате да използвате само естествени и висококачествени продукти, най-вероятно няма да си купите сладолед от магазина. Ето защо, ние ви предлагаме да отделите само 5 минути от времето си, за да си приготвите този домашен сладолед от натурални съставки.

Трудно е да си представите лятото без сладолед! Но не забравяйте следното – да бъдете сигурни в състава му е доста трудно, така че трябва да помислите за алтернатива. Най-лесният вариант е да си го приготвите сами, което не е толкова трудно, колкото изглежда!

Ще ви трябват:

1 една консерва кондензирано мляко

800 грама сметана с 33% масленост

2 супени лъжици какао

Приготвяне:

Разбъркайте какаото и кондензираното мляко, добавете сметаната и разбийте добре. Оставете да замръзне получената въздушна маса. Просто, нали?

Имайте предвид, че се получава около 1 кг сладолед. Ако искате по-малко количество, намалете кондензираното мляко. Разбира се, не забравяйте да добавите всякакви видове ядки, плодови резенчета и така нататък.

Вижте още: Десерт с извара без брашно! Толкова е вкусен и полезен!

Основното нещо е да знаете главната рецепта и да я допълвате с разнообразие от любими аромати на вкус. Аз лично предпочитам сладоледът да бъде ванилов, а децата ми предпочитат да бъде с шоколад. Така че аз приготвям няколко вида наведнъж, за да угодя на всички, а и без това е толкова просто и бързо.

Опитайте и вижте, че домашно-приготвения сладолед е не само много бърз за приготвяне, но също така има чудесен освежаващ вкус.