НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от старческите кафяви петна! Действаща рецепта.

Отървете се от старческите кафяви петна! Действаща рецепта.

0
Отървете се от старческите кафяви петна! Действаща рецепта.
Отървете се от старческите кафяви петна! Действаща рецепта.

Колкото повече остарявате, толкова по-вероятно е да трябва да се справяте със старческите петна. Тези кафяви петна обикновено са най-забележими по ръцете. Въпреки че те са абсолютно безвредни, много хора не се интересуват от тях. Преди да разберете как да се отървете от петната, узнайте какво ги причинява.

Старческите петна са резултат от излагането на слънчева светлина. Хората, които редовно използват солариума, също са склонни към тяхната поява. Причината е, че ултравиолетовата светлина стимулира производството на пигмента меланин в кожата. Ето затова в последствие се появяват “старческите петна”, особено ако често излагате кожата си на слънце и, следователно, имате по-висока концентрация на меланин. Дори ако много хора смятат, че слънчевият загар на кожата е красив, то тези петна са по-скоро нежелан страничен ефект. И така, какво можете да направите?

Най-добрият начин да предотвратите старческите петна е, разбира се, добрата защита на слънце. Трябва да се опитате да не прекалявате със слънцето. Хората с по-светли тонове на кожата са изложени на особено висок риск! Разбира се, ако петната вече са се появили, можете да се избавите от тях, без да прибягвате до агресивни кремове за почистване на кожата. Вместо това, вие ще намерите това неочаквано лечение точно в килера си – това е сокът от лук!

Сокът от лук, смесен с ябълков оцет, има супер защитни средства за изсветляване на кожата. Тайната е алфа-хидрокси киселините (AHA), които отстраняват мъртвите клетки на кожата и разкриват здравата кожа отдолу.

Ето как става това:

Нарежете пресен лук. След това използвайте хаванче. Присипете лука в блендер или в кухненски робот и добавете 1/3 чаша ябълков оцет. Разбъркайте до хомогенна смес.

Сега можете да нанесете сместа върху кожата си с помощта на гъба. Когато редовно използвате този инструмент, старческите петна ще станат много по-малко забележими.

Вижте още: Открийте за какво ви предупреждава лицето

За всеки случай трябва да следите петната и бенките по кожата си. Въпреки, че старческите петна са безвредни, има и други, които могат да са признак за рак на кожата. Трябва незабавно да се консултирате с дерматолог, ако имате дефекти, които променят цвета или размера си. Само лекар може да диагностицира или изключи рака на кожата и да предложи експертна помощ в случай на ранно диагностициране.

Кой би си помислил, че лесно можете да използвате предмети от бита за борба със старческите петна? Ако искате, можете да опитате този домашен лек още сега!