НАЧАЛО ЗДРАВЕ Излекувайте анемията с помощта на тези 3 рецепти!

Излекувайте анемията с помощта на тези 3 рецепти!

0
Излекувайте анемията с помощта на тези 3 рецепти!
Излекувайте анемията с помощта на тези 3 рецепти!

Анемията е най-често срещаното състояние на кръвта в САЩ, което в момента засяга около 3,5 милиона възрастни американци. Това състояние се развива, когато кръвта не съдържа достатъчно здрави кръвни клетки или хемоглобин, който е основната част на червените кръвни клетки. Предвид това, хемоглобинът се явява белтък в еритроцитите, който пренася кислород. Когато хемоглобинът е нисък, клетките получават по-малко кислород. Това води до умора, тъй като органите не могат да получат това, от което те се нуждаят, за да работят правилно.

Има над 400 различни видове анемия, включително анемия, причинена от недостиг на желязо, която е най-често срещаната. В действителност, един от 10 тийнейджъри страдат от анемия, дължаща се на факта, че не ядат правилната храна и така губят ежемесечно кръв.

Червените кръвни телца

Както бе споменато по-горе, има различни видове анемия, в зависимост от причината. Например, менструация, отравяния с тежки метали, наркотици и продължително недохранване. Най-честите симптоми на анемия са умора, слабост, виене на свят, сърцебиене, слаба коса и нокти. Добрата новина е, че ако направите няколко промени в диетата си, можете да помогнете за възстановяване на червените кръвни клетки, да повишите нивото на желязото в организма и да спрете анемията. Предлагаме ви три прости рецепти, които можете да направите днес.

Сок за лечение на анемия.

Сок от цвекло

Цвеклото е един от най-добрите източници на желязо! Комбинацията от цвекло и моркови подобрява усвояването на желязо, а бирената мая се добавя, за да помогне за по-доброто усвояване на желязото от тялото ви. В крайна сметка, в допълнение към уникалния му вкус, лимонът също помага за подобряване усвояването на хранителни вещества.

Съставки:

4 броя цвекло

1/2 лимон

4 броя моркови

2 супени лъжици бирена мая

Инструкции:

Измийте цвеклото, лимона и морковите, преди да ги минете през сокоизстисквачка. Когато сте готови, добавете бирената мая, и веднага изпийте. За най-добри резултати, пийте сока на празен стомах.

Спанак, цвекло и сок от червени боровинки

Този сок е пълен с желязо! Също така е богат на витамин С, който е необходим за оптимално поемане на желязото.

Съставки:

2 шепи спанак

1 цвекло

1 чаша червени боровинки

1/2 лимон

3 малки репички

Инструкции:

Измийте всички съставки, нарежете цвеклото и репичките и ги минете през сокоизстисквачка.

Вижте още: Сигнали, които сочат, че скоро ще получите инфаркт

Сок от магданоз

Магданозът е чудесен източник на желязо! Наличието на витамин С е допълнителен бонус.

Съставки:

1 връзка магданоз

1/2 лимон

1 краставица

1 жълта или зелена ябълка

Измийте съставките, пуснете ги в сокоизстисквачката и пийте сока половин час преди закуска!