НАЧАЛО ЗДРАВЕ От болката и умората в краката няма да остане и следа!

От болката и умората в краката няма да остане и следа!

0
От болката и умората в краката няма да остане и следа!
От болката и умората в краката няма да остане и следа!

Краката са много важни за живота ни. Често обаче забравяме да се грижим за тяхното здраве, а допринасят за здравето на различни части на тялото.

Ако стоите или ходите неправилно, това може да предизвика или да усложни болките в коляното, гърба и врата.

Вижте как да се отървете от болката в краката и да облекчите болките в гърба, да премахнете умората и да подобрите кръвообращението с помощта на тези прости, но ефективни съвети:

6 упражнения, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре:

1) Загрейте краката и стигнете пръстите си.

Изправете се и леко сгънете коленете си. След това се наведете към пръстите си към пода, останете в тази позиция в продължение на 3 секунди. Направете 10 повторения. Препоръчително е да правите това упражнение 3 пъти на ден, за да подобрите кръвообращението на краката и ходилата.

2) Движете пръстите в продължение на 20 секунди.

Това упражнение ще ви помогне да укрепите мускулите на краката, както и сухожилията. След като приключите с това упражнение, си починете в продължение на 15 секунди и повторете упражнението още 5 пъти.

3) Ако имате скованост в глезена, болки в гърба, бедрата и коленете се препоръчва да правите това упражнение:

Легнете на пода и вдигнете единия си крак над главата, така че да можете да стигате с ръце глезена си. Сега направете кръгово движение на стъпалото по часовниковата стрелка 10 пъти. Сменете краката и направете 3 серии за всеки крак.

4) Докато стоите, поставете краката си на ширината на раменете, свийте леко коленете си под ъгъл от 45 градуса спрямо пода. Повдигнете пети и останете в това положение в продължение на 20 секунди. Върнете се в изходна позиция, отпуснете се и повторете още два пъти това движение.

5) Дръжте молив с пръстите на крака си. Вземете молив от пода с помощта на пръстите на крака и повдигнете нагоре. Задръжте в тази позиция за 10 секунди и отпуснете. Правете това 5 пъти с всеки крак.

Вижте още: Кажете сбогом на камъните в бъбреците само за една седмица!

6) Движете топка за тенис. В седнало или изправено положение, както ви е удобно, сложете крака си върху топката и я движете в различни посоки в продължение на минимум 5-7 минути. Това упражнение масажира и облекчава болките в ходилата, гърба и подобрява кръвообращението.

Всички упражнения са много прости и много ефективни, ще почувствате резултатите още след първата сесия!