Понякога смятаме, че някои хора са „бездушни“, но душата не е нещо, което може да се притежава. Душата е нашето истинско съществуване.

В нормалното ежедневие ни вълнува само това, какво искаме в действителност. Ето защо ние понякога толкова лесно забравяме, кои сме, накъде отиваме и всичко, което можем да бъдем. Понякога просто ни трябва малко напомняне.

Това са 12 истини, които си струва винаги да пазите в себе си. Тъй като това иска душата ви!

1) Вие сте там, където трябва да бъдете.

Независимо от обстоятелствата, независимо от кръстопътя, на който сте в този момент, винаги сте изправени пред избор, който трябва да направите, но не сте го направили; винаги сте изправени пред решения, които е трябвало да вземете, но не сте ги взели.

Вашата душа иска да ви припомни, че всичко си има причина и нищо не се случва случайно. Вярвайте: всичко, което се случва е за по-добро.

2) Всичко е временно.

Нищо не е вечно. Всичко добро, лошо, ужасно – всичко преминава. Така че бъдете готови за промяна. Бъдете гъвкави като воден поток, приемайте и преживейте всеки завой на съдбата.

3) Всичко, от което се нуждаете, е вече вътре във вас.

Опознайте себе си, седнете и разберете себе си. Всичко, от което се нуждаете, е вече във вас: вашата сила, смелост, състрадание и любов. Всичко това вече го притежавате. Но ще ви трябва време да го разберете.

4) Вие сте вече човека, който искате да бъдете.

Основната цел на живота се състои не в това да се променяте или да се пречупвате. „Основната цел е да бъдете винаги в мир със себе си, независимо от факта, какво сте направили или не сте направили, казали или не сте казали.” (Катрина Кавано).

Променята е ваш избор. Но не трябва да бъдете принуждавани да бъдете нещо. Истинската трансформация се случва, когато приемете себе си такива, каквито сте.

5) Вашата самодостатъчност се определя от вас и само от вас.

Ако винаги търсите одобрението и насърчението от хората, никога няма да се почувствате щастливи.

Всички сме различни и възприемаме всичко по различен начин, и не винаги ще бъдем в състояние да контролираме онова, което мислят другите хора за нас. Така че спрете да угаждате на другите и се опитайте най-накрая да се погрижите за себе си.

6) Когато се появят затруднения, опитайте се да ги погледнете от друг ъгъл.

Безпокойство, вътрешна борба, вина, тъга и съжаление се появяват, когато човек престане да живее истински. Единственият начин да се справите е, като видите нещата по различен начин и разберете как проблемите в живота ви са незначителни спрямо целия живот.

 

Това ще ви доведе до следващата стъпка…

7) Живейте истински.

Не ровете в миналото и не мечтайте за бъдещето. Намерете своята страст и действайте. Следващият миг от живота е също толкова важен както настоящия. Не отлагайте за утре това, което можете да направите днес.

Разберете, че всички минали събития са били дадени на вас, за да натрупате опит и мъдрост. Така че ги вземете и оценете всичко, което имате в момента.

8) Премахнете страховете си.

Във Вселената има само две истини: първата – е Любовта, а втората – страхът.

За да живеете в състояние на чиста и истинска любов, трябва да се отървете от страха.

„Страхът почукал, Любовта отворила, но нямало никой зад вратата.“ – неизвестен автор.

9) Спрете да се опитвате да контролирате всичко.

Грешно е да мислите, че вие контролирате всичко, което може да се случи с вас и че всички последствия зависят само от вашето решение.

Не можете да предвидите бъдещето, не можете да предскажете предварително последствията от всяко взето решение, така че трябва да се научите да обичате без привързаност, да живеете без очаквания и да приемате, без да осъждате.

10) Не забравяйте корените си.

Ако знаете как е започнало всичко, вие по-лесно ще разберете какво ще се случи. Нашето съзнание е безкрайно и след като сте разбрали това, вие ще знаете, че всеки един човек е енергия.

Енергията, душата, ума – всичко това непрекъснато се развива и учи. Всяко въплъщение носи урок, носи нов опит. Ние имаме енергията – всичко започва с нея и ще завърши с нея.

Вижте още: Енергията ежедневно бяга от вас! Разберете причината!

11) Научете се да се приемате това, което се случва с вас, и не се борете с него.

Настройте се да приемате всичко: добро и лошо, спрете да се опитвате да контролирате всичко. Пуснете своите страхове и очаквания и можете да се наслаждавате на настоящето.

Просперитетът е невъзможен без приемане. Ето я и истинската молитва: не питайте за нещо, което искате, а се научете да го разпознавате и приемате – така ще се възвърнат стократно дадените ви жизнени блага.

12) Никога не сте сами.

Говори се, че Алберт Айнщайн е вярвал в съществуването на алтернативна паралелна реалност, макар че не се виждала с очи или не се измервала с  инструменти. Факт е, че физиологичното око може да възприема само 3D-спектър в ограничен брой цветове. Не разчитайте само на това, което знаете.

Зад завесата на нашата телесност стои енергията. От време на време ние сме в състояние да чувстваме огромната енергия, но по-често можем просто да изпитаме някои леки изменения. Ние никога не сме сами. Ние винаги сме заобиколени от невидими неща, и ако имате намерение да получите нещо, повярвайте, резултатът е в състояние да ви изненада много.

Вярвате ли, че нашата сила и възможности на душата са безкрайни?