В югозападната част на Англия в графство Корнуол има къща, която е била построена преди 300 години. В очите ви веднага се набиват сивите стени, малките прозорци, ниската врата. Трябва да признаем, че отвън къщата изглежда безлично, но когато преминете прага ѝ, то мнението ви за нея ще се промени радикално.

Тази историческа къща е построена през 1680 година. Сравнително наскоро е била купена от една млада семейна двойка, която я превръща в очарователно и удобно гнездо.

При работата по създаването на интериора, дизайнерите трябвало да решат няколко задачи, пред които били изправени. Преди 300 години малките прозоречни отвори не позволявали на топлината да напуска къщата. Но в същото време вътре в стаята влизало ограничено количество естествена светлина, от което в къщата винаги царяло полумрак. За да се справят с този проблем, те решили да направят интериора в ярки цветове. Стаите боядисали в бяло, а части от мебелите декорирали в пастелни нюанси.

Дневната.

Основната украса на хола е античната камина. Тя е запазена почти непокътната. Но според правилата за безопасност при пожар, се наложило нишата да се облицова с огнеупорни материали и да се сложи стъклена врата. Друг автентичен елемент в стаята е големият дървен сандък, който сега служи като маса.

Кухнята.

За разлика от хола, в кухнята всичко е оборудвано с най-новите технологии. При това е запазено цялостното „настроение“ на къщата. В допълнение към тези стаи, в 300-годишната къща са обособени спалня за родителите и детска стая.

Спалнята.

Вижте още: Ето защо гостите ви не бива да мият чиниите ви по време на парти!

Банята.

Собствениците са решили да споделят своя комфорт с други хора и сега всеки може да наеме къщата.