НАЧАЛО ЗДРАВЕ Измерете кръвното си налягане с линийка: Много полезен метод!

Измерете кръвното си налягане с линийка: Много полезен метод!

0
Измерете кръвното си налягане с линийка Много полезен метод!
Измерете кръвното си налягане с линийка Много полезен метод!

Днес, ще разкажем как да измерите кръвното налягане без апарат.

Не всеки има апарат за кръвно налягане в дома си. Разбира се, ако имате високо кръвно налягане или склонност към чести промени в налягането, това устройство е задължително. И все пак, можете да се справите без него.

Какво да правите, ако ви стане лошо по време на работа или на улицата, в театъра? Тогава излиза, че трябва да имате три устройства навсякъде – у дома, на работното място или в чантата ви?

Ние също ви предлагаме да носите 3 инструмента, но за всички поводи. Те не са апарати за кръвно налягане, а обикновена канцеларска линийка, пръстен и конец.

Ето как действа това устройство. Научихме тази техника от книга, която съдържа ценни съвети за здравословен начин на живот.

Как да измерите кръвното налягане с помощта на линийка?

Първо, разберете как да измерите своето налягане. Вземете каквато и да е линия – пластмасова, дървена, желязна – това няма значение. Също така се нуждаете от обикновена гайка или пръстен, по принцип всякакъв предмет би свършил работа. Аз като сте в офиса, използвайте обикновен кламер. Към него прикрепете тънък конец – обикновено дължината на нишката е около 20 см. Седнете удобно на един стол, поставете на масата ръката си, като я държите изпъната (по-удобно ще ви бъде да измерите налягането на лявата си ръка). Дрехите няма да ви пречат. Сложете линията на ръката си, така че да започва от сгъвката на лакътя.

Вземете с дясната ръка конеца с пръстена от свободния край, прекарайте пръстена през линийката, без да я докосвате.

Дишайте свободно, не се напрягайте, не се разсейвайте и не говорете. Движението трябва да бъде бавно и плавно. В един момент пръстенът изведнъж ще започне да се движи от едната към другата страна на линията.

Гледайте деленията на линията в този момент. Ако пръстенът се залюлее около 12-ия см, това означава, че горната ви граница е 120 единици. Като на спортист! Сега сложете началото на  линията обратно. Когато се залюлее, пръстенът ще покаже долната граница на кръвното налягане. Какво казва науката? Не знаем, но и няма значение. Главното е, че този метод работи!

По същия начин може да измерите нивата на налягането и на друго лице. Човекът сяда на стол с протегната ръка, поставяте му линийката и прекарвате махалото. Измерването е по-удобно, като седнете от отсрещната страна на масата, като е възможно да го измерите, докато сте прави. Използвам този метод  дълго време и всички работници и служители могат да мерят налягането си, ако е необходимо. Този метод все още не е подвел никого.

Ще ви разкажем интересен и забавен случай.

Чувствах се зле и почувствах, че кръвното ми налягане се покачва. Обикновено определям здравословно си състояние по кръвното си налягане – дали е високо или ниско. Но по този начин можете да направите грешка, тъй като симптомите често са сходни. Аз бях в този момент при майка ми и я помолих да ми измери кръвното налягане с апарат. Той показва леко понижено налягане. Но аз не повярвах, помислих си, апаратът се е развалил. Взех своята линийка и махало и реших да проверя. Махалото показа същите резултати като апарата, едно към едно.

А ето наскоро на работата един колега внезапно припадна. Свестихме го и измерих с линия налягането му (вместо с махало използвах кламер, за да бъдем точни). Оказа се, че налягането му рязко е паднало. По този начин бързо научихме причината и предприехме необходимите мерки. Ако се бяхме обадили на бърза помощ, не се знаеше кога щеше да пристигне.

Определено трябва да се научите как да измервате налягането с линия, този метод може да ви осигури много ползи.

Какво се прави в случаите на отклонение в налягането от нормалната стойност?

Стандартното налягане на един здрав човек в 120 на 80 единици. Но всеки човек може да има своите индивидуални показатели.

Как да намалите налягането си по най-популярните начини?

За да намалите налягането, опитайте се да не прибягвате директно към силно действащи хапчета. Драстичното намаляване на налягането може да доведе до гадене и виене на свят. На първо място, с показалеца (или друг пръст), натиснете върху трагуса в ухото и го завъртете.

Тук трябва да се отбележи, че въртенето до 16 часа е по часовниковата стрелка, а след 16 часа вече имате нужда от почивка и въртенето е обратно на часовниковата стрелка.

Това правило важи и за всяка от точките на тялото, когато се масажира.

За намаляване на налягането може да пиете смес от валериан, глог и пустирник. Аз лично купувам тинктури от аптеката и ги смесвам в един флакон. Една чаена лъжичка от сместа трябва да се разрежда в 50 мл вода и да се пие. Зеленият чай също намалява кръвното налягане. Можете да го смесите с листа от мента. Ментата също помага за намаляване на кръвното налягане, освен това облекчава гаденето.

Лимонът също понижава кръвното налягане. Може да го добавите в зеления чай. При повишено налягане нарежете резени лимон, поръсете ги със захар и ги изяжте.

Обикновено лимонената вода понижава налягането. Тя е много добра за пиене, особено през нощта.

Вижте още: Срещу рак направете газирана напитка от куркума

Какво трябва да правите, за да повишите кръвното налягане?

Опитайте да минете без употребата на лекарства, а с контактен метод: намерете на гърба си седмия прешлен (разположен там, където шията свършва и започва гърба), и масажирате според горното правило в посока на часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка.

Добре е за повишаване на налягането, да ядете хляб, поръсен със сол. Това е много прост и ефективен метод.

Можете да хапнете шоколад, както и да изпиете чаша кафе. Но за второто лекарят ви може би ще ви се скара. В края на краищата, кафето е лошо за сърцето, по-добре е да пиете силен сладък черен чай.

Освен чая помага още и настойката от женшен.

Научете се как да измервате налягането без апарат и този метод ще ви помогне в спешни случаи.