НАЧАЛО ЗДРАВЕ Смокините ще ви помогнат да изчистите тялото си!

Смокините ще ви помогнат да изчистите тялото си!

0
Смокините ще ви помогнат да изчистите тялото си!
Смокините ще ви помогнат да изчистите тялото си!

Смокините са много полезни, не само когато са свежи, но също така, когато са изсушени. Те се явяват много полезни и целебни за нашето здраве и могат буквално да прочистят цялото тяло и да повлияят благоприятно върху всички органи.

Най-добри според полезните им свойства се смятат смокините, които са със светложълт цвят.

По време на процеса на сушене, количеството протеини в смокините се повишава до 3-6% , а захарта до 50-70% , докато пресните смокини съдържат само 1% от протеини, 15-20% захар.

Природната и естествена захар се абсорбира лесно от тялото. Сушените смокини са способни многократно да увеличат енергията, генерирана от организма, както и да подобрят настроението, работоспособността и умствената дейност.

Сушените смокини съдържат огромно количество фибри и това позволява да съхраните чувството за ситост за дълго време и да подобрите функционирането на стомашно-чревния тракт.

Сушените смокини са богати на хранителни вещества като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от група Б.

Високото съдържание на пектин в смокините, ги прави ефективни за лечение на съединителната тъкан и особено за лечение на увреждания на ставите и костите.

Също така, сушените смокини имат свойството значително да увеличават антиоксидантната активност на кръвната плазма, а веществото рутин способства за укрепването на стените на капилярите и допринася за по-добрата абсорбация на витамин С.

Сушените смокини са полезни за запек и са отлично слабително средство. Ежедневната консумация на смокини намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Предлагаме ви една древна рецепта, която е била използвана в продължение на хилядолетия за изцеление на тялото, за подобряване на физическите и умствените способности и за лечение на много заболявания.

Тази рецепта помага за подобряване на храносмилането, стимулира намаляването на наднорменото тегло и премахва токсините от тялото. Тя е богата на калций и калий, които укрепват сърцето и кръвоносните съдове. Чудесна е за кожата и подобрява тена. Укрепва имунната система и помага за ускоряване на метаболизма.

Съставки:

20 броя сушени смокини

зехтин

Получаване:

Вземете 20 броя сушени смокини, нарежете ги на половинки и ги поставете в буркан. След това добавете зехтин, така че напълно да покрие смокините и още 0,5 – 1 см от върха.

Вижте още: Срещу рак направете газирана напитка от куркума

Оставете в хладилник в продължение на 40 дни.

Яжте една половинка смокиня и 1 чаена лъжичка от зехтина, в който са престоели смокините, 5-10 минути преди закуска. Използвайте до тогава, докато количеството свърши.

Целебното въздействие на сместа ще почувствате незабавно. Лечението може да се повтаря 2-3 пъти годишно.