НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бели и здрави зъби с помощта на коприва! Резултатът е уникален!

Бели и здрави зъби с помощта на коприва! Резултатът е уникален!

0
Бели и здрави зъби с помощта на коприва! Резултатът е уникален!
Бели и здрави зъби с помощта на коприва! Резултатът е уникален!

Към днешна дата, има огромно разнообразие от всякакви видове пасти за зъби и вода за изплакване, които помагат за постигането на “Холивудска усмивка”. Въпреки това, има алтернатива. Това е отдавна забравено средство, не отстъпващо на съвременните инструменти – зъбен прах на основата на коприва.

Предимства на зъбния прах

По-рано, зъбният прах е можело да бъде закупен във всеки магазин, защото е бил измислен много преди появата на пастата за зъби. Днес, малко хора си спомнят за него.

Въпреки това, предимствата му са следните:

1) На първо място, зъбният прах е абсолютно натурален.

2) На второ място, всеки може да си го направи сами.

3) На трето място, с лечебните си качества, той не отстъпва по нищо на закупените продукти за грижата за устната кухина.

Състав на копривата

Това известно на всички тревисто растение, отдавна се използва в народната медицина, козметика, парфюми, готвене. От него дори правят плат.

От древни времена, хората са се научили да извличат от тази пареща трева максимална полза – използвали са ѝ всичко: стъбло, корен, семена, листа, сок, етерично масло.

Съставът на копривата включва:

  • Витамини С, В;
  • Протеин;
  • Каротен;
  • Минерали;
  • Хлорофил;
  • Силициеви соли;
  • Мравчена киселина.

Използване на копривата в стоматологията

Медикаментите, които включват копривата като съставка, успешно борят зъбните проблеми като зъбен кариес и пародонтоза.

Противовъзпалителните свойства на копривата са незаменими при кървене на венците, при болка и възпалителни процеси в устната кухина.

На основа на копривата можете самостоятелно да си направите специален прах, който е по-здравословен за устата, укрепва и избелва зъбите.

Как да си направите прах от коприва?

Зъбният прах може да се направи от корените, листата, цветовете и семената от коприва.

За да получите максимална полза от средството, растението трябва да се събира от чисти места, далеч от пътища и индустриални зони.

По време на сезона, копривата може да се прибира три пъти:

  • Май (първата на пролет);
  • Когато тревата започва да цъфти;
  • След появата на семената.

Вижте още: Почистете артериите с помощта на тази напитка!

Събраната трева се изсушава. След това трябва да смели (всичко с изключение на клонките). Можете да добавите малко корен от млада коприва – тя ще придаде кехлибарен цвят на праха и деликатен аромат.

Като профилактично средство срещу кариес и кървене на венците, е достатъчно да почиствате вашите зъби със смляната коприва веднъж седмично.

Разбира се, съвременните средства за грижа за устната кухина, напълно помагат да се справите със заболяванията на зъбите, както и за подобряването на външния им вид. И ако добавите към процедурата по ежедневното почистване и копривата на прах, зъбите ви ще заблестят със безупречна белота.