НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА По-чист въздух у дома благодарение на тези растения!

По-чист въздух у дома благодарение на тези растения!

0
По-чист въздух у дома благодарение на тези растения!
По-чист въздух у дома благодарение на тези растения!

Притеснявате се за чистия въздух в апартамента си? Препоръчваме ви да поставите най-малко едно от тези растения! Те перфектно пречистват въздуха, придават комфорт и уют на дома.

Всеки иска да подсигури по-добре своя дом, купувайки хубави мебели, правейки красив декор, но малцина се замислят за чистия въздух в къщата.

В крайна сметка, именно новите уреди могат да доведат до разпространението на лоши вещества. Така например, източници на формалдехиди във въздуха могат да станат електрическите уреди, ламинирания паркет и дори хартиените кърпи.

За изчистването на въздуха ще ви помогнат стайните растения. Тези го пречистват и събират опасните частици прах.

6 от най-добрите растения за пречистване на въздуха

Алое

Алое отлично увеличава количеството кислород във въздуха, поглъща въглеродния диоксид, въглеродния оксид и формалдехид. По възможности почистването на 1 алое се равнява на девет почистващи препарата.

Фикус

Фикусът е непретенциозно растение, но въпреки това много добре пречиства въздуха от формалдехиди. Но листата му могат да бъдат отровни, така че ако в дома ви има малки деца или животни – пазете ги!

Тези растения са кислородна бомба! Най-малко едно от тях трябва да бъде в дома ви!

Бръшлян

Бръшлянът изчиства токсините на 60% във въздуха за 6 часа.

Хлорофитум

Хлорофитумът извършва фотосинтеза при минимална светлина. Той почиства въздуха от формалдехид, стирол и въглероден оксид. Един хлорофитум може да пречисти площ от 200 квадратни метра.

Вижте още: 15 хитри трика за грижа на вашите любими вещи

Сансевиера

Това е много издръжливо и не изискващо растение, подходящо за дома. Характерната му особеност е, че освобождава кислород, най-вече през нощта, така че е най-добре да го сложите в спалнята.

Спатифилум

Това растение пречиства въздуха от химически токсини, като формалдехид и трихлоретилен.

Тези невероятни стайни растения могат да ви помогнат да се насладите на свежестта на въздуха в дома ви! Споделете с приятели!