НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Най-доброто решение за градината ви: Плет от върбови клони!

Най-доброто решение за градината ви: Плет от върбови клони!

0
Най-доброто решение за градината ви: Плет от върбови клони!
Най-доброто решение за градината ви: Плет от върбови клони!

Всяка година дизайните за оформление на градината все по-често се подобряват. Какво ли не може да се види днес в градините на нашите градинари! Ако перифразираме една известна фраза, вилите стават по-добри и все по-красиви.

Именно по този начин един от моите познати направи в градината си възхитителна красота, и то изцяло сам. Той още от дете обичаше изделията под формата на кошница. Имаше опит в плетенето на кошници, но след това неговият ентусиазъм угасна…

Преди една година, той случайно видя в интернет интересна идея за създаване на основи от върби. Моят познат имаше голямо желание да опита да оплете нещо подобно, намери схема за плетене и се залови за работа. И трябва да ви кажа, че при него всичко се получи!

Вдъхновени от тази интересна идея ви предлагаме 17 примера на изделия за вас от върба за вилата и градината.

1) Всъщност, това е красотата, която видях във вилата на моя приятел. Просто прекрасно, нали?

Съседът нарязал пръчки от върба и изчакал да се вкоренят, а след това започнал да твори… Това е най-доброто решение за градината ви!

2) С помощта на върбови клонки можете да оплетете опорни стълбове за храсти, които от тежестта на цветята могат да се прекършат. Например, ще изглежда много красиво ограда от върбови клонки, която ще поддържа тежките цъфнали божури.

3) Можете да украсите вашата градина и с помощта на растението да оплетете конструкция. В края на краищата от клонките върба можете да създадете опора за увивни растения и лиани. Гъвкавите стъбла са чудесен естествен материал.

4) Можете също така да направите декоративна ограда за градината. По този начин, вие зонирате пространството и отделяте място от главния парцел за почивка, докато увивните растения се нуждаят от опора и поддръжка.

5) От клонките върба можете да създадете оригинална беседка. Определено ще приветствате тази идея!

6) Много хубаво изглеждат клончета от върба, засадени в саксия.

7) Просто прекрасен декор за градината, изработен от върбови клонки. Но имайте предвид, че за да създадете такава красота, ви трябва постоянство и умения. Но резултатът ще си струва!

8) Както казва моят познат: “За плетката с върба се изискват много прости инструменти: шило, нож, клещи и резачка. И, разбира се, имате нужда от търпение, постоянство и голямо желание.”

9) Ето още едно интересно място за почивка, украсено с върбови клонки.

10) Уау, колко е готино! Просто нямаме думи.

11) И това е един интересен пример за градските цветни лехи. Харесва ли ви тази идея?

12) С върба можете да спасите своите растения от зимния студ.

За да направите това, трябва да оплетете пръчките така, че растенията да са в центъра, а  пространството между растението и стената на плетката да запълните със сухи листа. Тази конструкция изглежда много хубаво, както през зимата, така и през лятото.

13) Друг интересен пример за беседка.

14) Аз наистина харесвам тези декоративни елементи в градината. Определено ще оплета нещо подобно.

15) Може да бъде създаден от върбови клонки този декоративен “бонсай”, който ще радва окото на стопаните и гостите.

16) Как бих искала да видя тази красота и в моята вила!

Вижте още: Няколко хитрини за гладене без да ползваме ютия!

17) Просто невероятно великолепие!

Висококачествените върби могат да бъдат само от зряло дърво. Периодът на събиране трябва да бъде от окапването на листата до възстановяването на движението на соковете по листата. Сушените обелени пръчки може да се съхраняват на сухо място в продължение на няколко години. Точно преди започване на работа е необходимо да се накисват.

Плетенето на върба развива двигателните умения на ръцете. Така че не само ще създадете нещо прекрасно, но и ще подобрите скоростта и подвижността на ръцете си. Плетенето на кошници или на нещо друго е като медитация: успокоява и настройва към положителни мисли.

Надяваме се, че тези идеи са ви вдъхновили как да декорирате вилата си.