НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този вид суров мед убива почти всички бактерии!

Този вид суров мед убива почти всички бактерии!

0
Този вид суров мед убива почти всички бактерии
Този вид суров мед убива почти всички бактерии

Ползите за здравето на суровия и непреработен мед са известни още от древността. Но скоро учените в Австралия са открили нов вид мед, който е в състояние да победи дори и най-устойчивите бактерии.

Резултатите са публикувани в Европейското списание по клинична микробиология и инфекциозни болести. Този вид мед е известен като “Манука”. Той се произвежда в Нова Зеландия.

Медът е станал толкова популярен през последните няколко години, че по пазарите вече са открити фалшификати на този продукт. Той убива стафилококи и е създаден от пчели, които се хранят с нектара на „Scoparium Leptospermum“.

В това проучване, австралийските изследователи открили, че медът убива всички видове бактерии и патогени.

“Новите антибиотици са склонни да имат по-кратък срок на годност, както и по-малка ефективност срещу така наречените “супер бактерии”. Медът от манука няма такива недостатъци.” Според д-р Картър, манука съдържа вещество, наречено „methyglyoxal“.

Вижте още: Точковият масаж на краката ще отложи ходенето при доктора!

Къде да намерите този мед?

Манука вече се продава в магазините за здравословни храни. Разбира се, можете да поръчате този вид в интернет.

Все още няма достатъчно изследвания, но вече можем да кажем със сигурност, че манука е в състояние да реши редица предизвикателства пред човечеството през 21 век.

Не забравяйте да споделите статията с приятелите си!