НАЧАЛО ЗДРАВЕ Епсом соли: Вижте богатия им списък от ползи за здравето!

Епсом соли: Вижте богатия им списък от ползи за здравето!

Епсом соли: Вижте богатия им списък от ползи за здравето!
Епсом соли: Вижте богатия им списък от ползи за здравето!

От хиляди години се използват Епсом солите благодарение на техните мощни лечебни свойства. Всъщност, дори и днес, много хора са склонни да използват тази сол за почистване, градинарство и детоксикация на тялото. Това е наистина евтина и достъпна алтернатива, която може да ви помогне да детоксикирате тялото си.

Как солната баня детоксикира тялото?

Сулфатът и магнезият могат лесно да се абсорбират през кожата в кръвния поток. На повърхността на кожата има няколко пори, които имат способността да абсорбират минералите и да отстраняват вредните токсини. Солената баня е отлична алтернатива за постигането на тази цел.

За да бъдем по-конкретни, магнезият е важен минерал, отговорен за функционирането на повече от 325 ензими, мускули и нерви. Той може да намали възпалението и да подобри кръвообращението и потока на кислород в цялото тяло. Сулфатите, от друга страна, поддържат здравето на нервната тъкан, ставите и кожата. Епсом солите могат да осигурят на организма необходимото количество сулфати и магнезий заради изобилието на тези два важни минерала. Освен това, премахват вредните токсини от тялото и изграждат протеинови молекули в ставите и мозъчната тъкан.

В допълнение, е доказано, че редовната употреба на вана с английска сол може да намали симптомите на навяхвания, микоза, гъбички по ноктите, подагра, болки в мускулите и синини. В допълнение, ваната с английска сол може да бъде изключително полезна за тези, които страдат от хронично заболяване, тъй като може да детоксикира организма и намали възпалението.

Как да подготвим баня с Епсом соли:

На първо място е важно да имате система за филтриране на водата, така че да бъдете убедени, че водата е без флуорид, хлор, диоксини и тежки метали.

Трябва да напълните ваната с топла вода и да добавите следните количества Епсом соли:

За деца под 27 кг добавете половин чаша сол

27-45 кг – чаша сол

45-68 кг – чаша и половина сол

67-90 кг – две чаши сол

На всеки 20 кг трябва да добавяте допълнително половин чаша сол.

След това си направете вана за 40 минути. Вашето тяло ще се нуждае от 20 минути, за да премахне всички токсини, а в останалите 20 минути ще да бъдат абсорбирани всички минерали.

Бонус съвети:

Можете да добавите половин чаша зехтин към ваната. Маслото е богато на полифеноли, които имат мощни антиоксидантни свойства и могат да подобрят здравето на вашата кожа.

Можете също така да добавите 1 супена лъжица до половин чаша джинджифил или кайенски пипер във ваната. Те имат способността да отстранят токсините от вашето тяло.

Вижте още: Искате да се откажете от пушенето? Това растение ще ви помогне!

Не трябва да добавяте сапун във ваната с английска сол, тъй като той може да се отрази негативно на процеса на детоксикация и на усвояването на минерали.

След като вземете вана, не забравяйте да си починете 1-2 часа. Ако страдате от артрит, уверете се, че оставате активни, за да предотвратите задръствания в ставите.

Забележка:

Солените бани могат да причинят някои странични ефекти в случай на бременност – дехидратация, изгаряния на кожата или открити рани.

Хората със сърдечносъдови заболявания се съветват да се консултират с лекаря си, преди да се лекуват с Епсом сол.