НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчете болките в ставите с тези уникални и полезни сокове!

Облекчете болките в ставите с тези уникални и полезни сокове!

1
Облекчете болките в ставите с тези уникални и полезни сокове!
Облекчете болките в ставите с тези уникални и полезни сокове!

Болките в ставите, тендинит и болките, свързани с артрит, могат да бъдат много дразнещи. Те могат да причинят трудности при ходенето и при изпълнението на най-простите ежедневни дейности. В повечето случаи най-добрият начин да започнете лечението на болката в ставите е да намалите възпалението, което е една от основните причини за увеличаване на интензивността и продължителността на болката.

Ако търсите начин да облекчите естествено болката, най-доброто решение е да увеличите приема на плодове и зеленчуци със силни противовъзпалителни свойства.

Ето 3 прости сока, които ще ви помогнат да облекчите симптомите на болките в ставите и сухожилията.

Златен сок от слънцето

Този противовъзпалителен сок може да бъде много полезен за всеки, който страда от болки в ставите, тендинит и артрит. Той съдържа хранителни вещества, които са добре известни със своите мощни противовъзпалителни свойства, подобряват храносмилането и пречистват черния дроб.

Съставки:

½ ананас

2 жълти чушки

4 стъбла от целина

½ лимон

1 парче джинджифилов корен

Инструкции:

Премахнете кората и сърцевината на ананаса, обелете лимона и почистете чушките. Нарежете всички съставки на малки парченца, поставете ги в сокоизстисквачка и изцедете сока. Насладете му се!

Сок, който намалява възпалението

Този сок е невероятно вкусен и може ефективно да намали възпалението. Основната съставка е зелето – хранителен продукт, който може да подобри кръвообращението и да намали хроничното възпаление.

Съставки:

12 големи листа зеле

½ лимон

½ ананас

1 краставица

Инструкции:

Поставете съставките в сокоизстисквачка и изцедете сока.

Ягодово-ябълкова наслада

Ягодите са богати на мощни антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението, докато ябълката и лайма осигуряват някои основни хранителни вещества за добро храносмилане.

Вижте още: Искате да се откажете от пушенето? Това растение ще ви помогне!

Съставки:

3 чаши ягоди

1 лайм

2 големи ябълки

Инструкции:

Измийте добре ябълките и ягодите и почистете лайма. Поставете съставките в сокоизстисквачка и изцедете сока. Насладете му се!

Консумация:

Препоръчваме ви да пиете най-малко две порции от тези супер полезни сокове ежедневно, докато болката в ставите ви не изчезне.

loading...
loading...