НАЧАЛО ЗДРАВЕ Дивата салата: най-доброто естествено болкоуспокоително!

Дивата салата: най-доброто естествено болкоуспокоително!

0
Дивата салата: най-доброто естествено болкоуспокоително!
Дивата салата: най-доброто естествено болкоуспокоително!

Дивата салата (компасна салата) прилича на глухарче и на магарешки бодил и е широко използвана като успокояващо, аналгетично, подобряващо съня натурално средство. Още през 1800 г. тя се използва като алтернатива на опиума и често се нарича “опиум за бедните”. Оказва се, че оттогава нещата не са се променили много, тъй като водата, дестилирана от дивата салата, все още се използва като леко успокоително.

Дивата салата съдържа твърдо количество анестетични опиати, които се съдържат в смолистия млечен сок. Когато се събере и изсуши, това вещество се нарича лактакуриум и съдържа активни съставки, наречени лактопирин, лактуцин и лактоциклен. Аналгетичните свойства на тези съединения са подобни или дори по-ефективни от ибупрофена.

Екип от ирански изследователи открил, че опиумната салата е популярно болкоуспокояващо средство. В допълнение към неговите аналгетични свойства, то е известно като средство за лечение на кашлица и намаляване на симптомите на коклюш.

Използване на опиумната салата:

1) Астма

Действайки като меко седативно средство, дивата салата е изключително ефективна при лечението на симптомите на тревожност. Много хора по света твърдят, че употребата на тази билка е намалила тежестта и честотата на астматичните атаки.

2) Сън и безсъние

Дивата салата отдавна се използва като средство за подобряване на съня и като естествено средство за лечение на безсъние и нарушения на съня.

3) Болка и напрежение

Нейният опиатен ефект е отговорен за способността ѝ да намалява болката, което я прави полезна за облекчаване на много видове болка и напрежение.

4) Мигрена

Смята се, че дивата салата помага в намаляването на пристъпите на мигрена.

Как да използвате тази салата?

Натрошете листата или стъблото от дивата салата, за да освободите млечния сок. Сокът може да го приготвите под формата на тинктура от алкохол, която трябва да се приема около три пъти дневно (2-4 мл). Друг вариант е да изсушите листата и да направите чай от тях, а в този случай обикновено са необходими 1,5 грама салата.

Вижте още: Той спря хъркането, когато приятелката му даде това!

Забележка: високият прием на дива салата може да предизвика гадене, замайване и тревожност. Ако я използвате като локално лекарство, бъдете много внимателни, защото може да предизвика леко дразнене, ако я приложите директно.

Заключение

Една от причините за използването на това растение е, че то значително подобрява живота ви, облекчава болката, като го прави по естествен начин. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е фактът, че най-вероятно то е вече във вашия двор, което го прави ефективно и евтино решение.