НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчете хроничната умора, като притиснете тези точки!

Облекчете хроничната умора, като притиснете тези точки!

0
Облекчете хроничната умора, като притиснете тези точки!
Облекчете хроничната умора, като притиснете тези точки!

Хроничната умора е доста сложно медицинско заболяване, чиито симптоми не могат да бъдат отнесени към никое от основните заболявания. Най-лошата му характеристика е, че не се лекува с почивка.

Както вече споменахме, няма причина за хроничната умора. Смята се обаче, че тя се дължи на различни фактори, включително хормонален дисбаланс, вирусни инфекции или проблеми с имунната система.

Симптомите на хронична умора са:

  • Необяснима мускулна болка
  • Болка в ставите при движение
  • Умора
  • Главоболие, което е нетипично за вас
  • Не добър сън
  • Загуба на памет или концентрация
  • Възпалено гърло
  • Разширени лимфни възли в областта на врата или под мишниците
  • Необяснима депресия (водеща до социална изолация)
  • Усещане за умора след тренировка или психически стрес

Лечение на хронична умора с помощта на меридианните линии

Меридианите са линии, известни като “енергийни пътеки” или “енергийни мрежи”, които приемат потока от енергия Чи в тялото. Те могат да бъдат забелязани по цялото тяло, да текат вътре в тялото и да съответстват на определени точки от акупунктурата.

Според Академията за класически ориенталски изследвания меридианът “ни помага да разберем как основните вещества в организма (Чи, кръв и биологични течности) проникват в тялото”.

Тъй като меридианните линии се основават на енергийната разпределителна мрежа на енергийното проявление, много хора започват да използват подхода за лечение на хронична умора.

Умора

Според древната китайска медицина енергийната линия, която се намира зад ухото, известна още като “троен нагревател”, е свързана с депресията и хроничната умора. Тази енергия се разпростира върху всички органи, регулиращи връзката между системите за разпределение на хормоните.

Терминът “троен нагревател” се отнася до връзката между тялото, ума и духа в човешкото тяло, работещи в тялото. Супер-енергийното тройно нагряване атакува тялото и води до синдрома на хроничната умора.

По-долу има две техники за самопомощ, които успокояват тройната топлина и спомагат за облекчаване на умората.

Техника номер 1

Поставете пръстите на лявата ръка под лявото коляно и пръстите на дясната ръка върху левия лакът. Ще почувствате пулса в двете области.

Задръжте в това състояние достатъчно дълго и вие ще синхронизирате двата импулса. Ако не усетите импулсите, останете в тази позиция още няколко минути.

Повторете процедурата от дясната страна на корпуса и задръжте, докато импулсите не се синхронизират.

Вижте още: Той спря хъркането, когато приятелката му даде това!

Техника номер 2

Дръжте пръстите на лявата си ръка в точката близо до левия палец, като държите точката между малкия и безимения пръст на дясната си ръка. Задръжте, докато се синхронизират импулсите.

Направете същото и с другата страна на тялото.