НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахнете тревожността с помощта на акупресурата!

Премахнете тревожността с помощта на акупресурата!

0
Премахнете тревожността с помощта на акупресурата!
Премахнете тревожността с помощта на акупресурата!

Тревожността и безсънието са често срещани разстройства в съвременния свят и преодоляването им не е лесна задача. За щастие, и двата проблема могат да бъдат лекувани без използването на медикаменти и дори без намесата на медицински специалист. Всичко се свежда до притискането на определени точки върху китката, което е едно древно и доказано лечение.

Акупресурата

Подобно на акупунктурата, принципите на акупресурата се основават на традиционната китайска медицина. И двата метода използват натиск върху различни точки на тялото, за да стимулират нервната система. Въпреки това, акупресурата избягва използването на игли и вместо това разчита на ръчната сила. Поради тази причина тази техника може да се извърши самостоятелно, когато сте вкъщи, в офиса или някъде другаде.

Освобождаване от безпокойство 

На китките или до тях има две точки, които могат да се използват за намаляване на безпокойството. Перикард 6 (PC6) се намира срещу “палеца” на всяка ръка и три пръста под китката. Сърцето 7 (HT7) се намира на китката.

Точки за облекчаване на тревожността и безсънието

Използвайки палеца, е необходимо да упражните достатъчно силен натиск върху PC6, за да нарушите потока на кръвта. Палецът трябва да се движи в кръгла посока. Процедурата продължава около 2 минути.

Същата процедура може да използвате и за HT7, но за да постигнете желаните резултати се изисква значително по-силен натиск на палеца. В никакъв случай обаче не трябва да си причинявате болка.

Вижте още: Той спря хъркането, когато приятелката му даде това!

Преодоляване на безсънието

Тъй като безсънието е също така последица от безпокойствието, топографията може да бъде еднакво ефективна при лечението му. Техниката е една и съща, прилагайте натиск върху точките PC6 и HT7.

Натискът трябва да продължи 30-60 секунди. Този метод може да се използва преди лягане или през нощта, за да ви помогне да заспите отново.

Правилно използваната акупресура може да ви помогне да заспите през нощта и да премахнете безпокойството през целия ден!