НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разширените вени ще изчезнат с тези ефективни средства!

Разширените вени ще изчезнат с тези ефективни средства!

0
Разширените вени ще изчезнат с тези ефективни средства!
Разширените вени ще изчезнат с тези ефективни средства!

Разширените вени, известни също като “паяжини”, са венозно заболяване, характеризиращо се с усукани и подути вени. Проблемът е най-вече естетичен, но може да покаже и сериозен сърдечно-съдов проблем. Лечението е хирургично или нехирургично, но има и няколко естествени средства, които лесно могат да разрешат проблема.

Лекарствата по-долу ще ви помогнат да увеличите кръвообращението и това ще ви помогне да се отървете от разширените вени за кратко време.

Ябълков оцет, алое вера и моркови

Смесете съставките в блендер, докато получите еднородна смес, след това я приложете върху засегнатите области и я оставете да престои 30 минути. Изплакнете с вода и повтаряйте процеса всеки ден за най-добри резултати.

Гел от Алое Вера

Вземете свеж лист от алое и извлечете гела, след което го нанесете върху разширените вени. За по-лесно нанасяне, използвайте гела като компрес преди лягане всяка вечер.

Чесън

Смесете малко нарязан чесън с алкохол и втривайте тинктурата в разширените вени 4 пъти седмично.

Ябълков оцет и вана с морска сол

Потапяйте краката си в смес от ябълков оцет и морска сол всеки ден в продължение на 20 минути и масажирайте, за да елиминирате лесно разширените вени.

Вижте още: Той спря хъркането, когато приятелката му даде това!

В допълнение към тези естествени средства можете също да вдигнете краката си, лежейки върху леглото 10 минути всеки ден, така че кръвта да се върне към сърцето ви и вашите вени да намалеят. Карането на велосипед и дългите разходки всеки ден също активират вашето тяло и намаляват риска от развитие на разширени вени.

Избягвайте кръстосването на краката, когато седите – това прекъсва кръвния поток и увеличава риска от развитие на разширени вени. И накрая, избягвайте да стоите и да седите дълго време на едно място, спрете пушенето и пиенето на твърде много алкохол, за да предотвратите проблема.