НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 9 неща, които правят богатите хора, но не и вие!

9 неща, които правят богатите хора, но не и вие!

0
9 неща, които правят богатите хора, но не и вие!
9 неща, които правят богатите хора, но не и вие!

Представяме ви 9 правила, според които живеят богатите хора. Може би те ще послужат като ръководство за вас в света на финансите.

1) Купуват стоки втора употреба

Те не се нуждаят от повишаване на самочувствието, като купуват скъпи неща. Богатите хора не виждат нищо лошо в купуването на употребявани неща, включително дрехи, мебели, коли. Ако нещата изглеждат нови, защо да плащат? Те предпочитат да инвестират спестеното в нещо по-важно.

2) Те купуват достъпни вещи

Психологията на богатите хора е, че придобиват неща, които могат да си позволят. Те няма да участват в заеми, плащането на които е техният месечен доход. Те не виждат нищо добро в годините на робство, което ще ги лиши от радостите на живота.

3) Те купуват качествени вещи

Когато купуваме евтини стоки често се заблуждаваме, че по този начин сме по-икономични. Нека да разгледаме един пример: можете да си позволите да купите обувки за 50 лева, но виждате подобен чифт с по-лошо качество за 20. Вие искрено сте убедени, че ще спестите, като купите евтините обувки. Всъщност те скоро ще бъдат захабени и ще трябва отново да пазарувате. Богатите хора не се ръководят от стръвта на фалшивата икономика.

4) Те са готови да чакат

Психолозите провеждат любопитен експеримент, който сега ще ви представим, за да разберете по-добре мисленето на богатия човек.

На група от хора били предложени 2 опции: 1) веднага да им бъдат дадени 5 долара или 2) да им бъдат дадени 10 долара, но след известно време. Това е невероятно, но повечето хора избрали първия вариант. Само няколко души се съгласили да чакат 10 долара. По този начин богатите хора са готови да чакат най-добрите оферти, да инвестират пари и да получат резултати във времето. Мнозина обаче биват привлечени от моментната печалба.

5) Те не се пенсионират

Несъмнено богатите имат почивка, но не могат да си позволят да не работят дълго време преди достигането им на пенсионна възраст. Когато достигнат този период, те не спират да работят. Освен това за работещия човек е трудно да бездейства.

6) Те са икономични

Всеки ден търговците ни “принуждават” да купуваме. Често не разбираме, че новозакупената стока не е нашият съзнателен избор, а действието на повсеместната реклама. Богатите хора не се заблуждават от търговците. Те купуват това, от което наистина се нуждаят, и го инвестират добре в нещо по-ценно. Нищо чудно, че казват: “Едно спестеното пени е печалба на едно пени.”

7) Те използват отстъпки

Богатите хора не са мързеливи, за да проследяват промоции, отстъпки и специални оферти. Отново, защо да плащате повече, ако имате възможност да спестите пари?

8) Планират бюджет

Всички богати хора планират финансите си. Те отчитат разходите и приходите си, лихвите по депозитите, бонусите, подаръците. С една дума, всяко пени има значение. Много е важно да бъдете честни със себе си и да не “забравяте” да разглеждате всички разходи. Ако управлявате бюджет поне за една година, ще можете да видите кои категории са най-скъпи за вас и да прецените къде може да си спестите свръхразходи.

Вижте още: Уникалните свойства на тамяна! Най-новите изследвания поразиха лекарите!

9) Те не изглеждат богати

Богатите хора не трябва да демонстрират на всички, че имат богатство. Те в повечето случаи имат адекватно самочувствие и изглеждат доста обикновени хора.

Но най-важното е, че богатите печелят щастие, за да живеят светъл и пълноценен живот. Те не доказват нищо на никого, а просто се наслаждават на света около тях!