НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако използвате Facebook, трябва да знаете за тази измама!

Ако използвате Facebook, трябва да знаете за тази измама!

0
Ако използвате Facebook, трябва да знаете за тази измама!
Ако използвате Facebook, трябва да знаете за тази измама!

Броят на престъпленията, извършени в интернет, нараства всяка година. Във Facebook вече има повече от 2 милиарда потребители, така че престъпниците се насочват на там. И най-лошото от всичко е, че всички нови измами се разпространяват в социалните мрежи незабавно!

Но този път полицията предупреждава, че с помощта на нов трик измамниците крадат данни от милиони потребители на Facebook!

Всичко се случва така.

По пощата получавате уведомление, привидно от името на Facebook. Измамниците изпращат писмото по пощата, което съдържа връзка към страница, на която се иска да въведете потребителско име и парола. Привидно това се прави поради вашата собствена безопасност.

Писмото изглежда така:

Ако въведете тези данни, вие попадате в капан!

Между другото, изображението може да изглежда и по-различно, но във всички случаи ще видите поле за въвеждане на парола и всичко ще изглежда сякаш е от името на Facebook!

Важно е да запомните, че тази социална мрежа никога не изпраща съобщения по имейли и никога не изисква отново парола. Но за съжаление милиони хора остават в риск.

Последствията?

Те могат да бъдат различни. Най-безобидната опция е, когато страницата ви е изцяло залята от порнография. По-лошата версия е, когато от ваше име изпращате на всичките си приятели вирус или молба за помощ с подробности за банков превод. Като цяло всичко зависи от фантазията на измамниците.

Вижте още: Осем причинители на сериозни заболявания във вашия дом

Моля, покажете тази публикация с изображението за искането на имейл на приятелите ви! Може би това ще ви помогне да ги защитите срещу загубата на лични данни. В крайна сметка, колко често кликваме на линкове от приятели, дори и да не са били изпратени от тях!