НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пийте ябълков оцет и мед на празен стомах! Вижте защо!

Пийте ябълков оцет и мед на празен стомах! Вижте защо!

Пийте ябълков оцет и мед на празен стомах! Вижте защо!
Пийте ябълков оцет и мед на празен стомах! Вижте защо!

Суровият, непреработен ябълков оцет и медът са две прекрасни вещества от природата. Както медът, така и ябълковия оцет имат отлични ползи за здравето, но когато се използват заедно като напитка, се получава мощна смес. Сместа от тези две вещества премахва киселинния рефлукс, раздразнения стомах, газовете и запека, както и проблемите с артрит или всякаква болка в ставите и мускулите.

Сам по себе си медът има ниско рН и повишава алкалността на тялото. Оцетът е кисел, но при прием става алкален. Често телата ни са твърде кисели, което води до много други трудности, включително понижена енергия, инфекция и възпаление. Ракът е пример за болест, която расте лесно в среда, която е твърде кисела. В комбинация ябълковият оцет и меда ще намалят  киселинността на организма до здравословно рН.

Ябълковият оцет, когато се приема редовно, води до насищане с витамини, минерали и микроелементи. Особено децата, бременните жени, спортистите, пушачите и стресираните хора се нуждаят от повече витамини и минерали, което може да бъде постигнато чрез прием на чаша ябълков оцет с мед всеки ден.

Предимствата са почти безкрайни. Ето още няколко съвета, които да ви помогнат да решите дали да включите тази вкусна напитка в ежедневието:

  • Общото здравословно състояние се подобрява, защото тази смес убива вредните бактерии, причиняващи много заболявания.
  • Невероятно усилва енергията.
  • Елиминира лошия дъх.
  • Намалява холестерола и кръвното налягане.
  • Почиства петната от кожата, прави кожата по-млада и здрава.
  • Помага в борбата с наднорменото тегло, намалява апетита.
  • Намалява нивото на глюкоза.
  • Детоксикира тялото.
  • Помага на червата да произвеждат здрави бактерии, от които имате нужда, и да намалят проблемите като кандида.

Как да приготвите средството? Много лесно. В пречистена вода смесете 1 до 2 чаени лъжици оцет и 1 чаена лъжичка мед. Можете да консумирате напитката и гореща. Не се притеснявайте, ако на пръв поглед ви изглежда силна, скоро ще се уверите, че е много вкусна. За най-добри резултати пийте напитката сутрин на празен стомах половин час преди хранене.

Вижте още: Ползите от черния пипер и защо трябва да го консумирате?

Уверете се, че сте закупили нефилтриран или непреработен оцет (той трябва да бъде леко мътен в бутилката и да съдържа плътни елементи, плаващи на дъното), защото все още съдържа всички хранителни ползи. Пастьоризираният или дестилиран оцет убива всички полезни ензими.

Ключът към невероятните резултати на това чудо е да го приемате ежедневно. Ще видите резултатите, след като сте го използвали за кратък период от време. Опитайте се да научите всички ползи за здравето си!