Всички знаем, че пушенето може би е най-смъртоносният навик на планетата. Това обаче не ни спира да продължаваме да пушим.

Полезна напитка за почистване на белите дробове

Трите основни съставки правят напитката изключително функционална: куркума, джинджифил и лук. Всички те имат различни ползи за здравето, но в комбинация те образуват мощна и вкусна напитка за почистване на белите дробове.

Куркумата е подправка от Индия, която е широко известна със своя ярък златист цвят. Тя също е високо оценена заради ползите за здравето. Богата е на минерали и витамини, има противоракови, антибактериални и антивирусни свойства. Ако тази подправка не е част от ежедневието ви, тогава трябва да стане!

Джинджифилът най-често се използва за успокояване на стомаха, но може да направи и много повече. Едно от свойствата му е способността да намалява излишната слуз в белите дробове, която може да възникне в резултат на тютюнопушенето.

И накрая, лукът има мощни антиоксидантни и противоракови свойства. Използва се за лечение на някои видове рак, което показва, че той може да попречи на по-нататъшния клетъчен растеж.

Съставки:

2 супени лъжици куркума

400 грама лук

Коренът на джинджифил с размерите на палец

400 грама естествен подсладител (мед, кленов сироп)

1 литър вода

Получаване:

Смесете подсладителя с водата и я загрейте до кипване. Нарежете джинджифила и лука и ги добавете към сместа до кипване. Добавете куркумата и намалете котлона.Загрейте, докато остане само половината от първоначалното количество.

Пресипете сместа в стъклен съд. Оставете сместа да се охлади до стайна температура, след това я поставете в хладилника.

Вижте още: Ползите от черния пипер и защо трябва да го консумирате?

Консумирайте 2 супени лъжици дневно, веднъж сутрин и веднъж вечер, най-малко 2 часа след хранене.

Пушенето може да бъде пристрастяващо, но никога не е твърде късно да се откажете от него. Няма да е лесно, но в крайна сметка можете да се възползвате от това лечение. Напитката е отлично начало за пушачите и най-доброто средство за бившите пушачи. Опитайте я сами и започнете да дишате малко по-лесно!