НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Чесънът може да бъде опасен! Защо не сте знаели това преди?

Чесънът може да бъде опасен! Защо не сте знаели това преди?

0
Чесънът може да бъде опасен! Защо не сте знаели това преди
Чесънът може да бъде опасен! Защо не сте знаели това преди

Може би никога не сте мислили за това, но чесънът може да бъде много вреден за вашето здраве. Дори ако нямате никакви противопоказания.

За ваша информация, 80% от чесъна, който се продава в цял свят, идва от Китай. И тази тенденция се увеличава всяка година. Учените казват, че този чесън е пълен с вредни пестициди. Предприемачите признават, че е по-евтино да внасят преработени продукти от чужбина, отколкото да отглеждат свои собствени. Сигурни ли сте за качеството на продуктите, които купувате в супермаркета?

Чесън с хлор 

В хода на изследванията си учените установяват, че в китайския чесън има много тежки метали и други опасни вещества. Той се отглежда на онези територии в Китай, където някога земята е била третирана със забранен инсектицид, който познаваме като отровен прах за унищожаването на насекоми. И преди да се изпрати чесънът към купувача, той бива напоен с хлор. Това придава красив вид на чесъна и му позволява да издържи пътуването.

Как да определите добрия чесън?

Тежи повече

Нашият чесън съдържа повече вода от китайския, така че е по-тежък. Също така е много по-твърд. Преди да го купите, вземете поне няколко глави чесън и ги натиснете с пръст.

Външен вид

Поради липсата на специални съоръжения за съхранение и условия на земеделските производители, чесънът у нас до октомври-ноември расте или изсъхва, като в същото време губи своя пазарен външен вид. Китайския чесън обаче остава неповреден – бял, чист, без никакви щети.

Метален вкус

Китайският чесън има метален вкус. Ето защо, преди да купите голямо количество от него, първо вземете у дома за тест поне една глава.

Вижте още: 13 трика в помощ на почистването! Спестете време у дома!

Ако наистина се нуждаете от чесън, по-добре го купувайте от пазара или от възрастни жени, които го продават сами. Най-вероятно няма да е толкова сочен и красив, но ще бъде безопасен.

Наближава сезонът, в който лесно можете да хванете настинка и със сигурност трябва да консумирате повече чесън. Погрижете се за вашите близки и приятели, като им споделите тази статия. Бъдете внимателни!