НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Виж своя месец на раждане и разбери коя птица си!

Виж своя месец на раждане и разбери коя птица си!

Виж своя месец на раждане и разбери коя птица си!
Виж своя месец на раждане и разбери коя птица си!

На всеки месец съответства определена птица.

Както камъните, така и птиците могат да разкрият много за вас! Изберете птицата, която съответства на месеца, в който сте родени и вижте какво означава:

Коя птица е твоето второ "аз" според месеца на раждане?

 1. Януари – Бухал

Родените през този месец се отличават с голяма отзивчивост, изпитвайки голяма потребност да се грижат за по-слабите. Наблюдавайки ги отстрани, хората понякога ги считат за потайни и затворени, без да подозират, че тези качества въобще не са им присъщи. Тази тяхна плахост и стеснителност обикновено се тълкува от външните хора като затвореност и липса на желание за комуникация. Тази плахост, обаче, не пречи на бухалите да постигат целите си. Изграждат стратегически и умело своите планове и постигат цели си, използвайки всички налични ресурси.

 1. Февруари – Папагал

Папагалът е красива птица и подобно на нея, представителите на този месец създават силно впечатление, фурор, неотразими са. Ако някой знае как да се облича с вкус, да подбира правилно своите аксесоари, то това са представителите на този знак. Папагалите знаят как да създават свой собствен имидж и затова не пестят енергия, време и пари. С това отношение, което имат към себе си, постигат невероятни успехи: папагалите изграждат добра кариера, радват се на късмет, като повечето от тях са добре и финансово.

Хората, родени през месеца на папагала, трябва да бъдат наблюдавани по всяко време – те лесно се разсейват и отнасят, а после трудно се фокусират.

 1. Март – Червеношийка

Хората, родени през месец март, често са излючително трогващи се и чувствителни.  С такива хора е доста трудно в ежедневието: те са изключително деликатни и очакват другите да имат същото отношение към себе си. Ако очакванията им не са оправдани, тогава хората от този месец отчаяно страдат. Сред представителите на червеношийката и много хора, които са силно впечатляващи се от събития и хора около тях. Ако вървят по улицата и чуят смях зад гърба си, веднага биха си помислили, че те са дали повод и хората се присмиват точно на тях. Всеки насочен поглед към тях може да ги разтрои и да предизвика безпокойство.

 1. Април – Канарче

Яркият и весел канар обикновено поставя взаимоотношенията и приятелствата над дребните обиди и недоразумения. Няма да спори и държи на своето, ако знае, че това ще развали настроението и атмосферата. Понякога, обаче, някои представители на този месец имат склонност и желание да поучават и наставлят. И, ако отсрещния човек не желае да слуша техните „мъдри” съвети и започне да се ядосва, това може да породи конфликт. Канарчетата обожават пътешествията.  Пътешествие е романтика само по себе си! А Канарчетата, известни със своята романтичност, просто не могат да живеят без приключения!

 1. Май – Славей

Представителите на този месец възприемат парите като необходимото зло – те не се интересуват от материалното. Те са мечтатели, които обичат да фантазират. Сред тях често се срещат хора с креативни професии – поети, артисти, музиканти и, разбира се, певци. Но дори и имат друга професия като например дърводелец, художник или готвач, родените в месеца на славея не работят механично, а с доста креативен подход. Славеите понякога страдат от резки промени в настроението си – от безгрижни и щастливи, може да забележите как внезапно стават замислени, а дори мрачни и необщителни.

 1. Юни – Гълъб

Много от родените през месец юни се отличават с остроумие. Те са изключително точни и ясни в преценката си за ситуации и хора – именно затова са много обичани и често избирани за лидери. Гълъбът не би могъл да стои отстрани и да си мълчи, когато някой бива обиждан – със сигурност би се застъпил за по-слабите.

Уверен, инициативен, фокусиран, лесно поемащ отговорност, гълъбът с право може да бъде считан за силна личност.

Ако в детството си, родителите му са твърде авторитарни и властни и се опитат да поттиснат този негов силен характер, няма да постигнат нищо. Неговата силна воля и достойнство ще преодолеят всички препятствия.

 1. Юли – Орел

За орела, хармонията във всяка област на живота, е необходима като въздуха. Той не може да понесе, ако в дадена сфера има ред и красота, а същевременно в друга – безредие. Всяка част от цялото трябва да бъде в баланс и да се допълва с останалите, като не трябва да се допуска грозота и позор. Животът трябва да бъде красив и цялостен – тогава и Орелът ще е  щастлив.

Някои хора биха обвинили Орелът в старомодност. Те така тълкуват неговия стремеж към спазване на етикета, избора на елегантно облекло, правилното и грамотно говорене. Орелът е твърде отговорен и взискателен към себе си.

Ако плановете се объркат, нещата потръгнат не по установения ред и начин, по който Орелът мисли, то той би преживял ситуацията много сериозно.

 1. Август – Син Рибар

Синият рибар не може дълго да се сърди. Бързо избухва, но също така бързо му минава. Той не може да задържи обида дори за ден. Не трупа злоба, понеже сърцето му е добро по природа. Мирен и добродушен, той е известен със своето благородство. За него „чест” не е празна дума. Да търпят унижение и подигравки не е привично за родените в този месец. Мъжете от този знак имат галантно поведение към представители на нежния пол.

 1. Септември – Ястреб

Уравновесен и невъзмутим, ястребът е изключително вежлив и благосклонен към хората. Неговият спокоен характер не е от типа „тихите води са най-опасни”, но се дължи на увереността му, която не се поддава на провокациите на нервни и избухливи хора. Умният ястреб е наясно, че не е добре допълнително да нагнетява и усложнява дадена конфликтна ситуация. Сложните въпроси и казуси трябва да се решават след кратка почивка, когато всяка от страните се е успокоила.

Ястребът умее да гради добра кариера. Той смята, че умните и порядъчни хора трябва да си проправят път в живота, като си осигурят добро обезпечаване и заемат висока позиция в обществото. В общество, в което се търсят висококвалифицирани специалист, ястребите спокойно отговарят на тези очаквания.

 1. Октомври – Лебед

Взискателността на лебедите не дразни хората около тях, поради това, че я изразяват със спокойствие и самоконтрол. Същевременно лебедите са взискателни и към себе си – те държат на думата си и имат високи очаквания от себе си, не само от другите.

По начина си на живот, голяма част от представителите на лебедите са скромни хора, дори аскети. Съзнателно се отказват от преследване на лукс, не търсят плътски удоволствия, не са изявени гастрономи, нито прехласнати по модатата.

Обичащи книгите и изкуството, лебедите не са изключително общителни. Това, че имат малък кръг от хора, с които общуват, не ги притеснява – те са доста вглъбени, имат богат вътрешен свят и обичат да прекарват време със себе си.

Вижте още: Забавен хороскоп: Как се молят различните зодии?

 1. Ноември – Петел

„Светът е прекрасен със своето разнообразие!” – това вярва Петелът, облечен в ярки и необичайни дрехи, които веднага могат да събудят учудване в околните. Но онзи, който смята, че петелът е суетен, лишен от дълбочина и поради това използва имиджа си, за да прикрие пустотата в душата си, дълбоко греши.

Този знак от хороскопа на птиците често има богато въображение и дълбоко оценя изкуството. А стилът, преди който петелът се прекланя е свобода, индивидуалност и органичност.

Вероятно всеки човек мечтае да пътешества. Някои хора просто си стоят у дома и мечтаят за това, а други – като Петела – действат и превръщат мечтите си в реалност.

 1. Декември – Гарван

Гарванът е абсолютен перфекционст – стреми се към пълно съвършенство. Той няма очаквания другите да го последват, нито има изисквания към света, в който живее, да бъде абсолютно съвършен. За гарвана всеки ден е възможност да направи още една стъпка към своя идеал. Стереотипното мислене не е типично за него. Той търси работа, в която се изисква нестандартен начин на мислене.

Хора, покровителствани от знака на Гарвана могат да станат невероятни началници, креативни работници, находчиви икономисти, детективи, художници – но винаги трябва да са готови да търсят нови начини и пътища, да избягват заученото и да са способни да виждат неща, които другите хора не умеят да прозрат.