НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползите от орехите и меда ще ви изумят! Прочетете статията!

Ползите от орехите и меда ще ви изумят! Прочетете статията!

0
Ползите от орехите и меда ще ви изумят! Прочетете статията!
Ползите от орехите и меда ще ви изумят! Прочетете статията!

Научих за ползите от орехите и меда преди много дълго време, още в детството си. В нашето семейство е обичайно да се използват тези есенни лакомства заедно. Комбинацията от двата полезни продукта има прекрасен вкус, който напълно замества всички сладки и десерти и влияе добре върху работата на мозъка! Ореха и меда са създадени един за друг…

Наскоро намерих доказателства, че сместа от мед и орехи е наистина способна да лекува. Дядото на един приятел получи сърдечен удар и лекарят му нареди да приема тези медни ядки като лекарство, всеки ден, през целия период на възстановяване след сърдечния удар. Всеки беше много притеснен за здравето на стареца, но състоянието му бързо се възстанови!

Сигурна съм, че тайната на неговото чудотворно възстановяване се крие в това естествено средство! Колко уникални свойства са скрити в подаръците от есента…

По препоръка на лекаря приемам тази лечебна смес. Резултатът е невероятен!

Орехи с мед

Съставки:

100 грама орехи

2 супени лъжици мед

Приготвяне:

1) Смелете орехите в хаванче или използвайте точилка за ситно натрошаване. Защо да смилате ядките?

Поради наличието на инхибитори в тях, те трудно се разграждат в храносмилателната система. Дъвчете този продукт много внимателно!

За да бъдат орехите и всички полезни вещества в тях преработени, е по-добре да ги смелите. Идеалният вариант, е ако ги смелите на прах с блендер или кафемелачка.

2) Разделете тази лечебна порция на 3 части. Приемайте от сместа от орехи и мед 15 минути преди хранене 3 пъти на ден.

Има и друг, по-традиционен начин за смесване на орехите и меда. Необходимо е да вземете 2 части орехи и 1 част мед, да поставите орехите в чист стъклен буркан и да го напълнете с мед. Много красиво изглеждат половинките орехи в меда, като пеперуди…

От тази смес приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене. Още веднъж отбелязваме, че е важно да дъвчете ядките много добре, след което те ще ви донесат полза за здравето! В противен случай храносмилателната система не разтваря плътния продукт и не получавате желания благоприятен ефект върху тялото.

Ползата от сместа върху тялото

1) Укрепва имунитета

Орехите в комбинация с меда са биологично активен продукт! Йодът, витамините и микроелементите, които са част от сместа, повишават способността на организма да устоява на различни инфекции.

2) Бързо възстановява тялото след заболяване

Всяко заболяване е стрес за тялото. Сместа от ядки с мед се препоръчва от лекарите редовно дори на тези, които са имали сърдечен удар! Магнезият, който се съдържа в ядките, разширява съдовете. А след сърдечен удар съдовете стават много по-тесни.

3) Укрепва сърдечно-съдовата система

Желязото, медта, кобалта, цинка и витамин В6, които са част от сместа, помагат на тялото да образува червени кръвни клетки, нови кръвни клетки. Също така тези вещества разреждат кръвта: отлична профилактика срещу тромбоза!

4) Лекува анемия и не позволява да я развивате отново

Ако постоянно използвате орехи с мед, анемията не е страшна! Желязото, което се съдържа в ядките, лесно се абсорбира от тялото.

5) Подобрява метаболизма

Сместа от орехи и мед стимулира метаболитните процеси в организма. Да, това лекарство определено е калорично! Но в разумна дозировка, не повече от 3 супени лъжици на ден, дори ще ви помогне да отслабнете. Ядките са наситени с полезни мазнини, които насърчават загубата на тегло. Такива мазнини не съдържат холестерол, а помагат на вътрешните органи да функционират правилно.

Благодарение на високото съдържание на целулоза в орехите те допринасят за възстановяването на храносмилателния процес, като елиминират застоялите елементи в храносмилателния тракт.

6) Активира мозъка

Благодарение на високото съдържание на витамини от група В, ореховата смес стимулира мозъка и умствените процеси.

За да направите ореховата смес максимално полезна за работата на сърцето, добавете сушени кайсии и стафиди към нея. Тези сушени плодове съдържат много калий, който укрепва сърдечно-съдовата система. Също така ви предлагаме да подготвите ароматно вино с карамфил, което ще поддържа сърцето ви при каквито и да било проблеми!

Вино за укрепване на сърцето

Съставки:

0,5 литра домашно червено вино

5 пъпки от сушен карамфил

1 пръчка канела

Приготвяне:

1) За да приготвите лекарствената напитка, изберете качествени подправки и домашно вино, но в  никакъв случай не от магазина!

Добавете към стъклената бутилка с вино 5 броя изсушени пъпки карамфил и канелена пръчка, затворете бутилката с корк. Оставете виното на тъмно място в продължение на 3 седмици. Затоплянето и варенето на виното с подправките не е необходимо: при топлинната обработка етеричните масла, витамините и ароматните вещества, които се съдържат в подправките, ще се изпарят.

Вижте още: Куркумата и нейните ползи за здравето на организма ни!

2) Готовото вино се приема 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, с чай.

Полезните свойства са не само в зрелите, но и в зелените орехи с мед. За да ги приготвите, трябва да смелите зелените орехи и да ги залеете с мед в съотношение 1:1. Оставете сместа да престои 2 седмици, след това я прецедете.

Приемайте от натуралното лекарство по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди хранене. Сместа от зелени орехи и мед ще ви помогне да стабилизирате работата на сърдечно-съдовата система и ще облекчите мигрената!

Побързайте да направите тази смес! Здравият човек винаги идва на помощ на близките си, защото  има силата да го направи. Грижата за тялото е необходима за всички, а есента е особено благоприятно време за това, защото има толкова много полезни продукти наоколо.