НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Твърдото краве масло ще омекне за секунди с този трик!

Твърдото краве масло ще омекне за секунди с този трик!

0
Твърдото краве масло ще омекне за секунди с този трик!
Твърдото краве масло ще омекне за секунди с този трик!

Ако сте изправени пред предизвикателството дълго време да размеквате твърдото краве масло, след като сте го извадили от хладилника, то ще оцените този трик. Вече няма да ви се налага да чакате, докато маслото премине в омекнало състояние: заменете спокойното очакване в активно действие!

Маслото може бързо да стане меко и топло – това е важно за приготвянето на много ястия, включително и обикновените сандвичи. За тази цел ще ви трябват найлонов плик и точилка.

Как бързо да размекнете дори и най-твърдото краве масло Тази идея ще ви хареса!

Как да размекнете маслото?

Не е необходимо маслото да се стопява на водна баня или в микровълнова печка: първо, защото е много трудно да се улови моментът, когато маслото вече е топло, но не започва да се стопява. На второ място, отнема много повече време. Просто сложете парче студено, твърдо краве масло в пакета.

Вижте още: Направете си лебеди в градината сами с леснодостъпни материали!

Сега просто трябва да започнете да удряте маслото в пакета с точилката! То веднага ще стане меко, лесно ще се разпространи върху хляба и ще се превърне в пълноценна съставка за всяко ястие.

Погледнете видеото, което ще ви помогне да не прекарвате излишни минути, чакайки маслото да стане меко.

Има още един чудесен начин да накарате маслото да бъде меко и топло. Изсипете вряла вода в чаша, излейте я и допрете парчето масло до горещата чаша. То бързо ще промени температурата и консистенцията си!