НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!
Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

Яйца в лук

Вземете голяма глава лук и я нарежете на големи шайби. Внимателно отделете пръстените един от друг, за да не се разкъсат. Запържете ги от едната страна, обърнете ги и внимателно чукнете яйцата в пръстените. Изпържете ги до готовност. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Яйца в пръстени от сладки чушки

Пригответе ги по аналогия с лука.

Яйца с бекон

Вземете малки формички за печене. В долната част и в страни разпределете бекон. В средата чукнете яйцето. Добавете сол и пипер на вкус и поставете в предварително загрята фурна в продължение на 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране, извадете ястието от формичките. Можете също да поръсите с настърган кашкавал.

Яйце в хляб

Вземете тост от бял или черен хляб. В средата направете дупка или разрез. Запечете хляба с масло от едната страна, обърнете го, счупете яйцето в кухината, овкусете със сол и черен пипер на вкус и изпържете, докато яйцата не станат готови.

Яйца в кифлички

Вземете кифлички. Внимателно изрежете горната част. Махнете вътрешността. В получените форми счупете яйцето. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Яйце в домат

Трябват ви кръгли домати по-големи от среден размер. Доматът трябва да е сочен. Внимателно отрежете горната част, махнете вътрешността. След това изсипете яйцето в доматите. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Вижте още: Най-вкусните печени гъби, които някога сте опитвали!

Яйца в картофи

Изпечете картофите заедно с кората. След 10-15 минути, когато са готови, ги разрежете на две половини, издълбайте дупка и счупете яйцето вътре. Посолете и добавете черен пипер на вкус, върнете във фурната за още 15 минути на температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Яйце в авокадо

Ястието се приготвя по аналогия с яйцата в картофи.

Приятен апетит на вас и вашето семейство! Споделете рецептите с приятелите си, оставете ги да се опитат да ги приготвят.

loading...