НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

0
Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!
Как да направите оригинални яйца за закуска? Кулинарни идеи!

Яйца в лук

Вземете голяма глава лук и я нарежете на големи шайби. Внимателно отделете пръстените един от друг, за да не се разкъсат. Запържете ги от едната страна, обърнете ги и внимателно чукнете яйцата в пръстените. Изпържете ги до готовност. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Яйца в пръстени от сладки чушки

Пригответе ги по аналогия с лука.

Яйца с бекон

Вземете малки формички за печене. В долната част и в страни разпределете бекон. В средата чукнете яйцето. Добавете сол и пипер на вкус и поставете в предварително загрята фурна в продължение на 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране, извадете ястието от формичките. Можете също да поръсите с настърган кашкавал.

Яйце в хляб

Вземете тост от бял или черен хляб. В средата направете дупка или разрез. Запечете хляба с масло от едната страна, обърнете го, счупете яйцето в кухината, овкусете със сол и черен пипер на вкус и изпържете, докато яйцата не станат готови.

Яйца в кифлички

Вземете кифлички. Внимателно изрежете горната част. Махнете вътрешността. В получените форми счупете яйцето. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Яйце в домат

Трябват ви кръгли домати по-големи от среден размер. Доматът трябва да е сочен. Внимателно отрежете горната част, махнете вътрешността. След това изсипете яйцето в доматите. Добавете сол и черен пипер на вкус, поставете в предварително загрята фурна за 15 минути при температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Вижте още: Най-вкусните печени гъби, които някога сте опитвали!

Яйца в картофи

Изпечете картофите заедно с кората. След 10-15 минути, когато са готови, ги разрежете на две половини, издълбайте дупка и счупете яйцето вътре. Посолете и добавете черен пипер на вкус, върнете във фурната за още 15 минути на температура от 180 градуса. При сервиране можете да украсите ястието със ситно нарязани билки.

Яйце в авокадо

Ястието се приготвя по аналогия с яйцата в картофи.

Приятен апетит на вас и вашето семейство! Споделете рецептите с приятелите си, оставете ги да се опитат да ги приготвят.

loading...
loading...