НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 10 растения – талисмани, които ще предпазят дома ви от бедност

10 растения – талисмани, които ще предпазят дома ви от бедност

0
10 растения - талисмани, които ще предпазят дома ви от бедност
10 растения - талисмани, които ще предпазят дома ви от бедност

Растенията – талисмани ви предпазват от отрицателна енергия. Някои от тях са в състояние веднага да разпознаят негативите и да ги отстранят. Други имат изключителна защитна сила, която никога няма да позволи в къщата ви да влязат болести, бедност и неприятности.

Тук са изброени 10 растения – талисмани, които хората най-често използват.

1) Жълт кантарион

10 растения - талисмани, които ще предпазят дома ви от бедност и неприятности!

Това растение с малки жълти съцветия не само е полезно лечебно средство, но и се използва като защитник на дома. Смята се, че това растение е със силни защитни свойства.

Ако поставите букет от жълт кантарион на прага на дома си, той няма да пусне злите духове в къщата, както и лошото око и разорение. Ако засадите това растение близо до дома си, то няма да позволи на лошите хора да ви достигнат.

2) Мушкато

Ароматът на мушкато плаши злите духове, а листата му имат бактерицидни свойства. Саксиите мушкато трябва да се поставят там, където подозирате, че има наличие на отрицателна енергия. Ако цветът е избелял, това означава, че е отнел негативността. В този случай, трябва да  благодарите на мушкатото за помощта и да го отнесете от дома си. За да не се върне отрицателната енергия при вас, погребете растението под пън или сухо дърво.

3) Магарешки бодил

Нашите предци оставяли цветовете на магарешкия бодил да висят над входната врата. Благодарение на тази защита злите хора с лоши намерения не могат да пресекат прага. Най-голямата сила на бодила се появява по време на пълнолуние. Според популярни вярвания това растение защитава не само хората, но и животните. Следователно то е било поставяно не само в спалнята, но и в обора.

За да ви предпази в пълна сила, освен клонки магарешкият бодил трябва да има и цветове.

4) Азалия

Азалията е деликатно растение, което категорично не толерира клюките, слуховете и злите хора. Най-добре е да поставите това растение в хола. То не само незабавно ще идентифицира агресивните хора, но и ще ги изгони завинаги от вашия дом!

5) Кактус

Този бодлив таралеж перфектно защитава къщата от всяка негативност. Кактусите поглъщат не само агресивната енергия, но и всякакви прояви на активност, така че това растение няма място в спалнята. По-добре е да го поставите на слънчево място, за да може да се подхранва от слънчевата енергия, като я използва за целенасочена защита.

6) Мента

Ментата прави всяка стая удобна и уютна. Нежния аромат на листата може да обезвреди напрегнатата атмосфера, а самото растение привлича финансово благополучие на собственика. В допълнение, листата от мента, добавени към чая, напълно отстраняват последиците от стрес и нормализират съня.

7) Красула (дървото на живота)

Не случайно това дърво се нарича така! Дълго време се е смятало за един от основните талисмани за материален просперитет. Преди да засадите растението, поставете монета в саксията, за да привлечете пари в къщата. В допълнение, благодарете редовно на дървото на живота за приноса му към семейния бюджет. Цъфтежът на това уникално растение показва ранното получаване на богатство.

8) Еуфорбия

Еуфорбията е истински пазител на енергията в дома. Тя защитава своите господари от кавги, клюки и скандали, а също така привлича пари и изглажда конфликтни ситуации. Това растение има и лечебни свойства: облекчава честите настинки и укрепва имунитета.

9) Бегония

Това крехко и красиво цвете смекчава енергията в къщата, като по този начин допринася за елиминирането на конфликтни ситуации. Бегонията ефективно неутрализира отрицателните вибрации, носи хармония и комфорт в живота на хората. При чести конфликтни ситуации в семейството, това растение първо се разболява, а след това умира, защото е изхабило всичките си сили, за да защити дома.

Вижте още: 7 бабини тайни, за да имате пари в портфейла си

10) Бонсай

Щастливите собственици на бонсай са хора с балансирана психика и философски възгледи за живота. Това невероятно растение ви позволява да привличате финансови потоци, да се избавите от бедността и да получите самочувствие. Енергията на това растение постепенно спестява на домакинствата всички тревоги, нервност и безсъние.

Тези растения – талисмани са готови неуморно да се грижат за защитата на вашия дом. За да подобрите ефекта им, изберете цветето, което ви харесва най-много (или съответства на вашия зодиакален знак). Растенията, които са подходящи за вас, със сигурност ще привлекат щастие, любов и късмет към вас и вашите семейства!