НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Дупка в пуловера? Този трик ще ви помогне да се отървете от...

Дупка в пуловера? Този трик ще ви помогне да се отървете от нея!

0
Дупка в пуловера? Този трик ще ви помогне да се отървете от нея!
Дупка в пуловера? Този трик ще ви помогне да се отървете от нея!

Ако вашата любима дреха се е изхабила и се е появила дупка върху нея, тогава този трик е само за вас. За да не хвърлите тениската или роклята си на сметището, е достатъчно да приложите няколко интересни техники, които ще ги съживят.

Този прост трик ще ви отърве от дупките в любимите ви дрехи!

Има два начина да направите това:

Вариант без шиене

Какво ви е необходимо:

За опцията без шиене, ще ви трябва пергаментова хартия, дъска за гладене, ютия, лепило на прах за тъкани, тънка материя. Можете да купите всичко, от което се нуждаете, във всеки магазин, където се продава плат.

Моля, имайте предвид, преди да започнете, че този инструмент е идеален за малки дупки.

Начин на употреба:

Поставете парче пергаментова хартия върху дъската за гладене и поставете повредения пуловер (от опаковата страна) върху хартията.

С пръстите си стиснете образувалата се дупка така, че да стане колкото е възможно по-малка.

Нарежете малко квадратче от апликацията, малко по-голямо от повредената зона, и поставете тъканта над дупката. Добавете малко по-голямо парче апликация отгоре.

Бъдете внимателни, за да не се разместят елементите. В същото време покрийте повредената зона с лека кърпа (това ще предпази пуловера от прекомерно високата температура на ютията).

Преминете през повредената зона с ютията и задръжте 10 секунди. Не премествайте ютията върху самия плат.

Вижте още: Тя напоила кърпа в цимент и се получило нещо уникално!

Оставете ютията и кърпата настрани и обърнете плата. С пръстите си направете дупката отвън още по-малка. Поставете ютията директно върху пуловера и задръжте за няколко секунди.

Дупката ще стане почти невидима.

Професор Пинкушон описва подробно още една опция във видеоклипа. Втората възможност е идеална за тези, които искат да направят появилата се дупка още по-малко видима, но трябва да умеете да боравите с игла.