НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Върнете на чорапите снежнобелия им цвят с тези методи!

Върнете на чорапите снежнобелия им цвят с тези методи!

0
Върнете на чорапите снежнобелия им цвят с тези методи!
Върнете на чорапите снежнобелия им цвят с тези методи!

Чорапите, потниците и тениските отново ще имат искрящо бял цвят благодарение на тези 2 трика!

Белите, хубави чорапи и тениски… как си отиват и на възрастни, и на деца! Изглеждат толкова елегантно и чисто! Бялото спортно облекло е особено добро. Но само ако е безупречно бяло.

Няма нищо, което да развали външния вид така, както белите тениски, потници и чорапи, които след пране стават сивкави, жълтеникави или раздърпани. Този проблем е особено актуален при детските дрехи.

И какво трябва да направите? Да ги накиснете в гореща вода? Да използвате скъпа белина? Да ги изхвърлите?

Предлагаме ви още една опция. Върнете първоначалната белота на дрехите с много прост и достъпен начин.

Обикновено тениските, потниците и чорапите са изработени от силни материали, които не са застрашени от бързо разпадане. Ето защо, ние можем да приложим различни методи за тяхното избелване.

1 метод

В 10 литра вода добавете 2 сашета (10 грама) борна киселина. Разтворете старателно. Накиснете в разтвора белите дрехи. Оставете за 2 часа. След два часа изкарайте дрехите от разтвора и ги изперете.

2 метод

В кофа с гореща вода добавете около 200 грама прах за пране и малко калиев перманганат. Водата трябва да се оцвети в розово!

Вижте още: Как да изчистите плочките в банята: средство номер 1! 

Моля, обърнете внимание! По-добре е първо да разтворите калиевия перманганат в чаша вода и да изсипете разтвора в кофата, така че в кофата да няма кристали от веществото. Кристалите могат да оставят кафяви петна по дрехите!

Поставете в кофата вече измитите бели неща.

Колкото е възможно, покрийте кофата с полиетилен и изчакайте, докато водата се охлади напълно. След това изплакнете добре дрехите.

Като правило, след тази процедура дрехите стават идеално бели.