НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Дафинови листа – репелент за хлебарки! Домът ви ще е чист!

Дафинови листа – репелент за хлебарки! Домът ви ще е чист!

0
Дафинови листа - репелент за хлебарки! Домът ви ще е чист!
Дафинови листа - репелент за хлебарки! Домът ви ще е чист!

Дафинови листа – освен, че се използват в кулинарията, се оказва че може да послужи за борба с така неприятните насекоми – хлебарките. Те са отвратителни насекоми, а външният им вид може да изплаши всеки. Асоциираме ги с боклука и мръсотията, но често ги виждаме и у дома, като отидем в килера, кухнята или спалнята.

Можем да ги срещнем навсякъде по света, тъй като са много адаптивни и издържливи. Те са едни от най-устойчивите видове на планетата, тъй като поддържат високо ниво на радиация и могат да оцелеят без храна повече от месец. Тези насекоми са всеядни, което означава, че да ядат както растителни продукти, така и други животни. Поради тези причини можем да открием хлебарки навсякъде.

 

Любопитно е, че хлебарките оставят и химически следи. Така те могат лесно да намерят източници на вода или храна. Това е начинът, по който комуникират и това е основната причина, поради която ги откриваме на определени места. Изненадващо, нали? … Но ние ще ви помогнем да се отървете от тези неприятни насекоми веднъж завинаги.

Вижте още: Ето как старата маса може да изглежда като нова!

Ако искате да се отървете от хлебарките, които се намират във вашия дом, ви препоръчваме да опитате този трик, който е много ефективен. Добре е да го изпробвате, ако имате малки деца или домашни любимци, защото ще избегнете ползването на опасни отрови.

Дафинови листа – най-добрия естествен репелент за тези насекоми. Естествено, тези листа не могат да ги убият, но бързо ги отпъжда, защото миризмата им е непоносима за хлебарките. Затова поставете дафинови листа навсякъде в дома.

Сложете по десет дафинови листа в градината или в кухнята и никога няма да видите хлебарки. Листата на това растение са подходящи за места, където се съхраняват храни, като например кухня или килер, защото са безопасни и не са токсични. Също така предлагаме да поставите листенца и в градината ви, особено ако имате домашен любимец. По този начин ще се отървете от хлебарките, без да се притеснявате за безопасността на вашите деца или домашни любимци.

Можете да използвате пресни дафинови листа или да ги изсушите. Но най-добрият начин за приложение са сухите листа, като ги надробите на прах. Те разпръскват много по-силна миризма.

Споделете този трик с приятели и роднини и им помогнете да се отърват от хлебарките веднъж завинаги!