НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от ужасния мухъл в дома с ефективни средства!

Отървете се от ужасния мухъл в дома с ефективни средства!

Отървете се от ужасния мухъл в дома с ефективни средства!
Отървете се от ужасния мухъл в дома с ефективни средства!

Мухъл – това е нещо ужасно. Той уврежда здравето и разваля външния вид на вашия дом. Ние предлагаме веднъж завинаги да се отървете от омразната плесен с помощта на естествени средства.

Повечето видове мухъл се образуват поради лошо отопляеми помещения, влажност и влага – благоприятна зона за размножаването на гъбички. Ако сте изолирали апартамента си, но мухълът все още се появява на всяка стена, най-вероятно източникът идва от мазето. Опитайте се да намерите причините за неговото възникване и след това прочетете тази статия.

Когато откриете причините, е време да се въоръжите със средството против мухъл.

Много хора препоръчват да се използват химикали, но те са скъпи, а и след тяхната употреба не можете да останете в апартамента си. Можете да се обадите и на специална бригада, която ще направи всичко за вас. Да, всичко е много хубаво, но не винаги имате допълнителен бюджет, който да инвестирате в дома си.

Предлагаме ви да започнете борбата с ефективни и естествени методи.

1) Оцет. За неговите свойства се знае много. Напръскайте (може да се разреди с малко количество вода) засегнатата зона, оставете няколко часа. След това ще можете лесно да премахнете слоя гъбички. В белия оцет можете да добавите етерични масла, за да намалите миризмата, както и водороден пероксид – за да подобрите ефекта на почистване.

2) Друго ефективно решение е да си направите разтвор от масло от чаено дърво. То ви е необходимо преди всичко, за да премахнете неприятната миризма. Смесете две супени лъжици масло с две чаши вода и напръскайте желаното място.

3) Екстракт от цитруси и вода – както при предишното решение, не е необходимо да почиствате повърхността. 20 капки се смесват с 2 чаши вода и с това средство се напръскват проблемните места.

Вижте още: Йод и вода: уникален подхранващ разтвор за домати! 

4) Смесете сода за хляб с вода и напръскайте върху повърхността. Оставете няколко минути и изплакнете с помощта на четка. След това почистете повърхността с влажна кърпа. Ще се отървете от плесента, плюс това ще премахнете неприятната миризма.

За да предотвратите постоянното образуване на мухъл, трябва редовно да почиствате повърхността с влажна кърпа и след това да напръсквате с оцет.