НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рициновото масло и неговите 10 приложения! Ще останете доволни!

Рициновото масло и неговите 10 приложения! Ще останете доволни!

0
Рициновото масло и неговите 10 приложения! Ще останете доволни!
Рициновото масло и неговите 10 приложения! Ще останете доволни!

Рициновото масло е изключително полезно растително масло, което често се среща в  сапуните, лосионите и други козметични продукти. То дава има много приложения за подобряване на цялостното здраве.

Неговите мощни свойства могат да се ползват за облекчаване на болката в коленете. Рициновото масло притежава невероятния потенциал за лекуване на болка, особено в случай на артрит.

Една 43-годишна жена от Колорадо използвала това масло, за да облекчи болката в коляното си. Разтъркала болезненото място с маслото – взела парче вълнен плат, навлажнила го в масло, обвила коляното си, като го покрила с найлонова торбичка и оставила маслото да действа цяла нощ. След няколко дни тя изпитвала значително облекчение!

Рициновото масло притежава и много други полезни свойства, които могат да се използват за лечение. Ето някои от най-важните му приложения:

  1. Намалява болката в мускулите.

 Същото количество може да се използва при болка в мускулите. Трябва да навлажните парче плат в рициново масло и да го сложите върху проблемното място, оставяйки го да действа 45 минути. За да подобрите ефекта, използвайте електрическо одеало или бутилка с гореща вода.

  1. Лекува безсънието.

Преди да заспите, намазвайте малко рициново масло върху областта над клепачите, за да отпуснете очите си и  по този начин да подобрите съня.

  1. Лекува напукани пети

 Рициновото масло овлажнява добре кожата, правейки я мека и гладка. Намажете петите си преди да си легнете или преди да обуете чорапи. Мекотата на петите ви ще ви изненада сутринта!

  1. Елиминира тъмните кръгове под очите.

Благодарение на гъстата си консистенция, това масло може да се прилага като околоочен крем. Премахва тъмните кръгове под очите, така че просто го нанасяйте и ще видите как ви осигурява подмладен външен вид!

  1. Освежава кожата

 Рициново масло съдейства за намаляване на пигментацията и за подмладяване на кожата, може би и затова ще бъде най-добрият овлажняващ крем, който някога сте ползвали! Добавете към него малко кокосово масло или масло от жожоба и втривайте в кожата си всяка вечер.

Вижте още: Вълшебен сироп: Топи мазнините и пречиства кръвта

  1. Премахва запека

 Само една чаена лъжичка рициново масло сутрин преди закуска проблемът е решен.

  1. Красив маникюр

Трябва да втривате маслото в ноктите и кожичките, като го оставите да действа цяла нощ. Това ще помогне за разрешаването на проблема с чупливите нокти, като ги направи здрави и блестящи!

  1. По-гъста и дълга коса.

Рициновото масло подхранва косата, тъй като съдържа рициновата киселина. Тя спомага скалпът да бъде снабден с естествени масла, както и антиоксиданти, които подсилват косата.

Смесвайте 1 супена лъжица зехтин или масло от жожоба с 3 супени лъжици рициново масло и масажирайте корените на косата в продължение на 5 минути.

  1. Изтощени краища на косата

Рициновото масло прави кожата гладка и възстановява краищата на косата. Прилагайте го върху върховете на косата си веднъж или два пъти седмично и ефектът ще бъде невероятен!

  1. Дълги мигли

Нанасяйте рициново масло върху миглите с помощта на спирала всяка нощ и това ще стимулира растежа им. Ще станат по-плътни и по-дълги!