НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове за лесно почистване на дома! Вече всичко е по-лесно!

Трикове за лесно почистване на дома! Вече всичко е по-лесно!

0
Трикове за лесно почистване на дома! Вече всичко е по-лесно!
Трикове за лесно почистване на дома! Вече всичко е по-лесно!

Трикове, които могат да направят живота ни по-лесен, а дома – перфектно чист. За щастие жените винаги са готови да измислят нещо ново и да споделят с приятели. В края на краищата чистата къща е гаранция за здраво и щастливо семейство! А когато превърнем почистването в приятно и очарователно занимание, то може само да ни радва.

А ето и поредица от полезни трикове.

Чиста кана

Налейте вода и оцет в чаша в съотношение 50:50. Включете уреда и изчакайте, докато водата загрее достатъчно. Изключете каната. Повторете няколко пъти тази процедура. Почистваме мръсотията като никога преди!

Тавата за печене като нова

Потъркайте я с кухненската сол, след това избършете с хартиена кърпа. Готово! Всичко искри от чистота.

Вижте още: Прах за пране – как най-бързо да проверим качеството му

Блестящи батерии

Восъчна хартия – отлично средство за полиране на хромирани батерии.

Почистване на фурната

Печката заприлича на нова, след като отвън се натри със сода с помощта на кърпа, напоена със зехтин. Премахнете остатъка от зехтина с чист парцал.

Разтвор против котлен камък

Смесете в равно съотношение вода и оцет. Изсипете сместа в чашата и оставете за 1 час. След процедурата просто измийте чашата с кухненска гъба. Готово!

Дъска за нарязване

За да почистите дървената дъска за рязане, използвайте този метод. Поставете хартия за печене върху дъската, поръсете отгоре голямо количество сол, след това минете отгоре с ютията за 1 минута. Дъската е като нова!

Снежно бяла вана

Определено ще бъдете възхитени от този метод! Вечерта напълнете ваната с гореща вода и разтворете в нея кислороден избелващ препарат, а на сутринта се насладете на резултата.

Отстраняване на неприятни миризми

Тази рецепта ще бъде полезна за всички, които имат домашни любимци вкъщи. За да изчистите дивана си от неприятни миризми, разтворете 1 супена лъжица сода, 10 капки лавандулово масло в 2 супени лъжици вода. Изсипете тази смес в пулверизатора и се насладете на резултата!

Чисти кухненски гъби

В малко легенче смесете 2 супени лъжици кухненска сол и 2 супени лъжици гореща вода. Оставете кухненските гъби в този разтвор цяла нощ. Сега вече можете да измиете съдовете с чиста гъба!

Счупени яйца

В случай на такъв проблем поръсете яйцето със сол и оставете за 15 минути. След това просто го вземете и почистете повърхността с хартиена кърпа.

Перфектно почистване на мивката

Потъркайте мивката със сол и лимон, тя ще засвети като нова!

Изгоряла  мазнина

Поръсете мазното място с малко количество сол и полейте с вода. Оставете го за 15 минути, след което изчистете!

Опитайте се да измиете чашите с оцет! Ще бъдете изненадани колко чисти ще станат. Не забравяйте, че след като това е необходимо да ги изплакнете с вода.

С такива трикове почистването никога няма да бъде бреме, напротив – ще се превърне в лесно и забавно занимание! И най-важното – ще ви спести ползването на скъпи и не винаги безопасни продукти.