НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Църковната свещ – развенчаване на суеверия, които ни плашат!

Църковната свещ – развенчаване на суеверия, които ни плашат!

Църковната свещ - развенчаване на суеверия, които ни плашат!
Църковната свещ - развенчаване на суеверия, които ни плашат!

Църковната свещ може да реагира много чувствително на енергията на човека! И ако той носи негативен заряд в себе си, тя може да гори и свети неравномерно! От друга страна има съвсем обикновени причини за необичайното изгаряне на свещ! Трябва да съумяваме да различаваме причините, преди да си направим погрешни изводи!

Понякога църковната свещ започва да дими, пука и после напълно загасва. Много хора възприемат това като лош знак. А така ли е в действителност?

Често хората придават голямо значение на знаците. Започват да търсят скрито значение, трик или намек. Какво ще стане, ако свещта откаже да светне или след това веднага изгасне? Или по-лошо, изведнъж падне и задими?

Вижте още: Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

Съмнението е присъщо на много хора, така че те са готови веднага щом се случи нещо необичайно, да търсят тайни знаци. Например могат да започнат да си мислят, че Бог не приема молитвата им. Свещениците молят да се отхвърлят такива суеверни страхове. По-вероятни причини за „плашещите” изяви на свещите са следните:

  • Ако църковната свещ дими – вероятно, когато восъкът се е произвеждал, са се използвали всякакви примеси или нискокачествени суровини.
  • Ако свещта в църквата не свети – най-честата причината за това е, че фитилът е покрит с восък, което му пречи да се разгори, затова трябва да се почисти.
  • Свещта в църквата пада – добре е да се почисти свещника, понеже явно се е натрупала пепел от предишните запалени свещи.
  • Свещта на църквата загася – може би е поради местоположението и там да се получава течение вятъра.

Дори и на момента да ви е трудно да се справите със суеверията, не позволявайте повлияват на сърцето ви. Просто отново се помолете, прекръстете се и запалете свещта.