НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Грешки в брака, които не трябва никога да допускате!

Грешки в брака, които не трябва никога да допускате!

0
Грешки в брака, които не трябва никога да допускате!
Грешки в брака, които не трябва никога да допускате!

Непременно прочетете това! В мрежата неотдавна се появи писмо на разведения мъж Джералд Роджърс, в което той открито разказва за 20-те грешки в брака, които е допуснал.

Сега той вярва, че без значение колко са трудни вашите взаимоотношения в семейството, си струва да се борите за него.

„Очевидно не съм експерт в отношенията. Но опита, който получих по време на развода, ме накара да се замисля, какво бих променил, ако имах втори шанс. Изгубих жена си, с която живеех почти 16 години. И не искам вие да повторите моите грешки…”, отбеляза той.

Ето 20-те негови препоръки към тези, които вярват, че във връзката им вече няма щастие. Има над какво да се замислите!

1) Никога не спирайте да се грижите за нея. Никога не спирайте да се опознавате един друг.

Най-голямата ми грешка беше, че възприех жена си за даденост. Когато помолихте вашата жена да се омъжи за вас, вие сте били сигурни, че винаги ще се борите за сърцето ѝ, ще я защитавате. Но през годините тези обещания със сигурност се забравят.

Съпругата ви е най-важното и свещено съкровище във вашия живот. Вие сами сте си я избрали. Никога не забравяйте това. И никога не бъдете мързеливи да подкрепяте вашата любов.

2) Пазете сърцето си.

Трябва да бъдете пазител не само на нейното сърце, но и на вашето собствено. Защитавайте го от другите жени старателно. Обичайте себе си и не го обменяйте за дребни неща. Никой не трябва да претендира за сърцето ви освен жена ви. А тя, дори трябва да влезе в него още при първото искане.

3) Влюбвайте се. Отново, отново и отново.

Вие постоянно се променяте. Вече не сте същия човек, който бяхте, когато се оженихте. След пет години няма да бъдете този, когото сте днес. Промените са постоянни, така че трябва съзнателно да избирате жена си всеки ден. Борете се, спечелете любовта ѝ – точно както направихте през първите седмици, след като я опознахте.

4) Винаги търсете най-доброто в нея.

Фокусирайте вниманието си върху това, което обичате в нея, а не върху това, което ви дразни. Само в този случай любовта ви към нея ще продължи да расте. Обърнете внимание на тези моменти от живота, когато се чувствате абсолютно обичани и абсолютно щастливи. Вие сте се оженили за нея не просто така!

5) Не се опитвайте да я променяте. Това не е ваша задача.

Вашата задача е просто да я обичате. Не се опитвайте да настроите параметрите ѝ според себе си. Не я пречупвайте. И тогава тя ще се промени по такъв начин, че ще я обичате още повече.

6) Поемете пълната отговорност за себе си.

Поемайте пълната отговорност за емоциите върху себе си. Вашето лично щастие не е грижата на вашата съпруга. Тя не може да ви направи щастливи, ако не искате. Вие сте отговорни за това всички членове на вашето семейство да са щастливи. Ако можете да бъдете щастливи, щастливо ще бъде и цялото ви семейство.

7) Никога не я обвинявайте за това, че сте ядосани.

Ако сте разстроени или ядосани на жена си, това са само вашите лични емоции и вашия избор. Емоциите ви са ваша отговорност.

Вашата съпруга не трябва да лекува вашите детски травми или да тича след вас с емоционален “лигавник”. Ако е необходимо, си вземете почивка, останете сами и се разберете със себе си. След като стабилизирате емоционалния си фон, веднага ще забележите, че отношенията ви в семейството ще започват да се подобряват.

8) Нека вашата съпруга просто живее.

Когато тя е в лошо настроение или ужасно разстроена, не се опитвайте всичко да оправяте веднага. Нейната позитивна настройка не е ваша работа. Просто ѝ обяснете, че от време на време да се ядосва, сърди и отчайва, е нормално.

Жените са така организирани, че възприемат света твърде емоционално. С това няма какво да се направи. Но нека тя знае, че винаги може да се опре на вас. Когато се успокои, ще разбере, че сте силен и волеви мъж, че тя може да ви се довери: не бягайте от апартамента всеки път, когато е разстроена. Дайте ѝ увереност, че ще бъдете с нея, независимо колко често плаче и с какви трудности се сблъска.

9) Бъдете глупави.

Не се вземайте твърде сериозно. По-добре се смейте по-често и я разсмивайте. Смехът улеснява живота.

10) Прониквайте в душата ѝ всеки ден.

Разберете какво всъщност я кара да се чувства обичана и защитена. Ако е необходимо, направете списък с 10 неща, които я правят щастлива в живота. Направете този списък ваш приоритет. Опитайте се всеки ден да я карате да се чувства като кралица.

11) Присъствайте.

Бъдете внимателни към живота си. Ако тя ви каже нещо, слушайте. Направете каквото е необходимо, за да не общувате с нея вечер, когато сте уморени. Отнасяйте се с нея, сякаш тя е вашият най-ценен клиент. Тя е.

12) Съобразявайте се с нейната сексуалност.

Не третирайте секса просто като начин да облекчите стреса. Сексът е възможност да проникнете в най-дълбокото ниво на душата ѝ. Позволете си да се разкриете в нейната нежност. Нека тя знае, че може да ви се довери  на 100 % – както в леглото, така и в живота.

13) Не бъдете идиот.

Не бъдете идиот, но не се страхувайте понякога да бъдете. Ще допуснете грешки. Тя ще допусне грешки. Имайте смелостта да приемете това, за да предотвратите още по-големи грешки. Не е нужно да бъдете съвършени. Но и не трябва да изглеждате глупаво 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

14) Дайте ѝ лично пространство.

Дайте ѝ свободно време. Позволете ѝ да се среща с приятели и да има хоби. Дайте ѝ възможност да подхранва душата ви с енергия. Периодично оставайте с децата сами. Дайте ѝ възможност да се отпусне и разведри. Тя се нуждае от почивка толкова, колкото и вие.

15) Бъдете уязвими.

Бъдете готови да споделите с нея страховете и чувствата си. Признайте своите грешки. Извинете се.

16) Бъдете абсолютно честни с нея.

Ако искате да има доверие между вас, бъдете готови да споделяте всичко с нея – особено тези тайни, които никога не сте споделяли с никого. Това изисква кураж. Но едва след като напълно отворите сърцето си към нея, ще започне истинската любов между вас. Носете маска толкова дълго, колкото искате, но я свалете, когато се върнете у дома.

17) Никога не спирайте да растете заедно.

Застоялото езерце е място за размножаване на малария, а бързо движещият се поток винаги е хладен и свеж. Атрофията е естествен процес на мускулите, които не участват.

Същото важи и за отношенията ви. Ако престанете да работите върху връзката си, неизбежно тя ще избледнее. Намерете общи цели и мечти. Изгответе общи планове. И работете за тяхното общо прилагане.

18) Не се притеснявайте за парите.

Парите са ресурс, който трябва да управлявате като един отбор. Те никога не помагат, ако се страхувате да ги използвате. Научете се да вярвате в партньора си. И помнете: скриването на „мъжки” пари от съпругата, е глупав ход.

19) Забравяйте.

Прощавайте бързо и никога не си спомняйте старите оплаквания. Концентрирайте се върху бъдещето и не позволявайте на миналото да се намесва в плановете ви. Не позволявайте на миналото да ви държи като заложник. Помнете онези грешки, които сте направили, но само за практически цели. Не отвръщайте.

Грешките в миналото може да се превърнат в тежест като котва за вашия брак. Те ще ви дърпат надолу. От друга страна, прошката освобождава. Просто отсечете веригата на котвата и плувайте, без да поглеждате назад.

Вижте още: Поучителна история: Парите от стареца ми отвориха очите

20) Винаги избирайте Любовта.

В крайна сметка този съвет може да е единственият. Използвайте го като основен принцип в живота ви и с него можете да промените всичко. Ако изберете любовта, тогава нищо няма да може да компрометира вашето щастие. Любовта винаги ще издържи. И ще изтърпи.

Бракът не е просто „и те заживели дълго и щастливо.” Бракът изисква усилия и много работа. Трябва да имате желание постоянно да инвестирате във вашите взаимоотношения. Само по този начин те могат да преминат теста на времето. Работете върху отношенията си и щастието ще дойде.

Бракът, както живота, преживява възходи и падения. Учете се във всички етапи. Научете се да се обичате един друг и това ще ви даде сила и перспектива. Спасяването на една сграда е възможно само ако сменяте всеки ден по една излязла от строя тухла.

Това са уроци, които осъзнах твърде късно. И на свой гръб. Това са уроци, които научих твърде късно.

Останете за съпругата си този мъж, с когото тя не може да спре да се хвали.