НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масажът и кратко ръководство как да станем по-добри в него!

Масажът и кратко ръководство как да станем по-добри в него!

0
Масажът и кратко ръководство как да станем по-добри в него!
Масажът и кратко ръководство как да станем по-добри в него!

Масажът за релакс не изисква ползването на каквито и да е специфични методи и лесно можете да го направите в съответствие с указанията по-долу.

За начало осигурете подходяща температура – стаята не трябва да бъде прекалено гореща или студена. Вземете под внимание факта, че по време на масажа тялото се охлажда. Масажът трябва да се извършва на твърда повърхност, да се фокусира върху врата, раменете и гърба.

1

  1. Започнете с лек повърхностен масаж. Движете се от раменете към кръста и гърба, докато движенията към раменете трябва да са по-интензивни, но на този етап все още меки.

2

2. Масажът се извършва с цялата длан, можете да започнете леко да увеличите движението.

3

3-1

3. Раменете могат да бъдат масажирани допълнително, тъй като те често страдат много от заседналия начин на живот. Просто увеличете времето за масаж на тази част. Можете да приложите методите на точковия масаж чрез леко натискане на отделните точки в тази област.

4

4. В никакъв случай не масажирайте областта на гръбначния стълб. При триене се движете по влакната на дългите гръбначни мускули.

5

5. Всички видове масаж на крайниците започват с леки загряващи движения. Ако има проблемни области, където болката е локализирана, те трябва да се масажират чрез последователно натискане с възглавничките на палците (първо единия, след него другия).

6

6. Основни изисквания при масажирането на лице: максимално отпускане на мускулите; масажът се извършва плавно, ритмично, бавно и безболезнено в посока на мускулните влакна; при масажиране кожата е прилепнала към костта, така че може да леко да се отделя;