НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сода с лимон – напитка, която освежава и… лекува! Вижте как!

Сода с лимон – напитка, която освежава и… лекува! Вижте как!

0
Сода с лимон - напитка, която освежава и... лекува! Вижте как!
Сода с лимон - напитка, която освежава и... лекува! Вижте как!

Сода с лимон

Лимоновият сок и содата за хляб съдържат много полезни вещества, минерали и микроелементи, които могат да защитят човешкото тяло от различни заболявания. Не забравяйте, че тези продукти не са лекарства, те само спомагат на тялото да поддържа добро здраве и  укрепва имунитета.

Хлебната сода с лимон помагат на тялото да се очисти, да се бори с микробите и е отлична превенция на рака. Един от основните привърженици на содата е професор Иван Павлович Неумивакин, чиито изследвания в областта на алтернативната медицина помогнаха на хиляди хора да преодолеят тежки заболявания.

33

„Човек трябва да живее в хармония с природата и умело да използва това, което тя му дава “, убеден е професорът.

Нека  разберем какви полезни съставки съдържа тази смес от сода и лимон и как може да я прилагаме:

Полезни свойства

  1. Изчиства тялото от токсини и шлака

Содата и лимоновият сок са винаги на разположение в дома на тези, които се грижат за здравето си. Така че чаша вода с парче лимон и сода сутрин е в състояние да зареди с енергия и да засили имунитета. Антиоксидантите, с които тази напитка е богата, я правят отлично средство за пречистване. Следователно, тази смес успешно може да се бори със склонността към трупане на килограми.

ее

2. Нормализира киселинно-базовия баланс

Пиенето на лимон и сода е в състояние да поддържа киселинно-базовия баланс на тялото в норма. При наличие на такъв дисбаланс се получават много остри и хронични заболявания. Киселинната среда е благоприятна за развитието на всички видове инфекции, затова е изключително полезно да алкализирате организма си от време на време.

3.  Подобрява храносмилателния процес

Комбинацията от лимон и сода за хляб се бори отлично с високата киселинност в стомаха, помага да се отървете от киселините и прекомерното натрупване на чревни газове. Лимонената киселина може да разтваря камъни в бъбреците, да има благоприятен ефект върху здравето на черния дроб и да се бори с диспепсия.

Регулира нивото на холестерол в кръвта

 Друго полезно свойство на тази чудесна смес е способността да се регулира нивото на “лошия” холестерол в кръвта. Чаша вода с лимон и сода ще спаси сърдечно-съдовата система от сериозни заболявания, ще бъде отлична защита спрямо хипертония и атеросклероза.

я

 Подготовка и употреба

Подготовката е много лесна!

Вземете чиста вода на стайна температура – нито твърде гореща, нито твърде студена. Добавете 1 чаена лъжичка сода и сок от половин лимон. Разбъркайте добре. Лекарството е готово! Пийте тази напитка сутрин преди закуска.

Най-добре е всяка сутрин да се приготвя прясна смес, тъй като при продължително съхранение тя губи своите лечебни свойства. След 2 седмици лечение, трябва да направите почивка и да повторите лечението след още 2 седмици.

в

Народната медицина може да направи чудеса! Лечението с помощта на лимонов сок и сода за хляб е не само ефикасно, но и изключително плесно за приготвяне. Включете в сутрешната си диета чаша тазу здравословна напитка и няма да съжалявате!