НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мъже, трябва наистина да прочетете тези мъдри думи!

Мъже, трябва наистина да прочетете тези мъдри думи!

0
Мъже, трябва наистина да прочетете тези мъдри думи!
Мъже, трябва наистина да прочетете тези мъдри думи!

О, колко много спорове има относно отношенията между мъже и жени, за правата и отговорностите, за това кой дава и кой получава повече…

Много жени през целия си живот страдат от факта, че не биват разбирани, оценявани, че не им се показва загриженост, а мъжете изведнъж се изненадват – какъв е проблемът? Какво им липсва винаги?

Така че, за не разбралите, обяснявам всичко така, както е …

Скъпи мои мъже, бих искала в този живот да ви помоля само едно нещо – бъдете мъже!

Забравете за неотдавнашния бунт на феминизма – носете женските чанти, платете в кафенето, отворете вратата, защитете жените, вземете върху себе си техните проблеми. Може би ще разберете защо всичко това е необходимо, след като се приберете вкъщи за хиляден път, и там всичко е толкова уютно, вашите кърпи са с различен цвят в банята, а чинията с вечерята ви е вече сервирана. И може би, когато всичко изчезне – работа, бизнес, приятели, а тя – вашата добра спътница всеки ден, целувайки ръцете ви, ви казва, че сте най-добрият. И може би, когато видите колко здраве и нерви е изгубила, износвайки детето ви или когато след 12-16-20 часа родилни болки, тя ви дари с наследник.

Бъдете добри с нея.

Спрете да ѝ късате нервите с гордостта си, мъжката логика и силния ви характер. Обадете ѝ се. Особено когато се скарате, обадете ѝ се. Особено ако сте видели колко горчиво плаче, след като сте затворили телефона или блъснали вратата. Да, тя не плаче тихо и красиво на възглавницата  като по филмите. Тя плаче, ридаейки, размазвайки сълзите си по грозното, подпухнало и зачервено лице. Тя може да бъде чута на улицата, в съседния апартамент. Тя вика заради болката, която ѝ причинявате. Обадете се, върнете се, елате. Вземете я в ръцете си и премахнете тъгата ѝ.

Не викайте, не обиждайте.

Вие я убивате с думи. Нея, добрата, нежната, истинската. Тя е станала ядосана, жестока и отмъстителна, просто защото един път сте извикали в лицето ѝ “Кучка”! В лицето й! Вие хиляди пъти съжалявахте след казаното, за направеното. Но моментът вече е отминал. Част от нея вече е умряла, защото не можете дори да си представите колко непоносимо болезнено е да чуете такива думи от най-обичания. Вие ще се помирите по-късно с нея, само че тя няма да забрави. Тя няма да ви каже, но многократно ще напомня думите ви в главата си, ще плаче, ще къса сърцето си на малки парченца. И тогава вие, скъпи мъже, ще се чудите защо има толкова много цинизъм и безразличие към вас. Защото те идват от белезите във сърцето. Белезите, които вие сте оставили там.

Бъдете ревниви.

Страстно, бурно, безумно. Удряйте с юмруци по стената, тропайте с крака, счупете всичко наоколо. Просто никога не ѝ казвайте, че тя е виновна за това. Не я упреквайте, не я обвинявайте. Нека по-добре, вие да грешите във всичко. За вас тя трябва да остане светица. Повярвайте, ако тя поиска да ви изневери, вие няма да разберете.

Но ако ѝ обърнете внимание, тя ще ви накара да се чувствате специални. Покажете ѝ, че я ревнувате, обичате, оценявате и се страхувате да не я загубите. Така вие показвате, че се страхувате за вашето “ние”. Казвайте ѝ това по-често. Кажете ѝ, че тя е всичко, че с нея сте като в рая. Дори това да бъде като във филмите, нека. Говорете! Ако изведнъж не стане утре? И ако тя никога не стане? В края на краищата все някога нас няма да ни има. Животът е толкова кратък, толкова непредвидим, че може да свърши за един миг. Така че, ако не стане утре, никога няма да имате възможност да ѝ кажете всичко. Говорете, скъпи мъже, говорете.

Вижте още: Историята на тяхната истинска любов ще ви просълзи!

Обещавайте, не жалете обещания, не се страхувайте да преувеличите.

Тя е толкова щастлива, когато чува обещания, когато мечтае, тя се надява на нещо много по-добро. Тя е толкова красива в този момент, такава е… Нима тя не го заслужава?

Да, дори и ако се разделите един ден, си струват всичките петнадесет минути, в които тя лежеше в ръцете ви и мечтаехте за вашето красиво бъдеще! Заслужава си! Всяка секунда си заслужава! Защото толкова малко са тези секунди в нашия живот. И ние също още се ограничаваме. Ние претегляме, пресмятаме, мислим, изграждаме взаимоотношения! Една връзка трябва просто да се живее! Просто обичайте, страдайте, изгаряйте. Говорете какво мислите точно сега, в тази минута.