НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Устните и характера на човек – разберете каква е връзката!

Устните и характера на човек – разберете каква е връзката!

0
Как да определим характера на човека според формата на неговите устни?
Как да определим характера на човека според формата на неговите устни?

Устните са едно от първите неща, които забелязваме у даден човек, с когото се виждаме. Смята се, че очите са огледало към човешката душа. Но устните са не по-малко красноречиви.

1

Тяхната форма, дебелина, големина на устата и цвета на кожата могат да разкрият черти от характера на човек като постоянство, слабост, чувственост, твърдост, глупост, суета и т.н.

Древна китайска мъдрост твърди, че хора, чиито уста са тесни, са най-вече аналитични – обмислят и взимат решения с ума си, докато хората с широки устни са по-импулсивни и биват водени от сърцето. Древният гръцки философ Аристотел посочил връзката между формата на устните и вътрешната енергия на човека. Много баби могат от пръв поглед да кажат дали кандидат женихът е подходящ за тяхната внучка или е по-добре да не го приемат в семейството.

Хората наследяват както специфични черти на лицето от родители си, така и техни качества и особености в характера. Когато се научите да “четете” лицата на хората, ще направите си по-спокоен и сигурен, а общуването – по-приятно. Сдържането на емоциите понякога може да прикрие доброта и преданост, а сладката усмивка може да прикрие гняв и подлост. Преди да опознаете по-добре човек, е добре да го наблюдавате отстрани, когато той е спокоен и не подозира, че го наблюдават. Устните могат да кажат много за личността на човека.

2

Основното, на което хората обръщат внимание, е яснотата във формата и напрежението на мускулите на устата. Леко отворена уста и отпуснати устни често говорят за слабост на характера, но това се отнася и за много креативни хора, за романтичен характер и добронамереност. Ясни очертания на устните, сгъстените ъгли, напрегнатост в мускули са характерни за хора със силен характер, способни да поемат отговорност, но склонни към твърдост и нетърпимост в отношенията.

Големина на устните и характер

Устните се различават по големина. В зависимост от формата на устата, тя може да бъде малка, голяма или средна. Различията зависят също и от произход, нация, етнос.

Голямата уста е присъща за хора, които се държат безразсъдно и е са склонни към необмислени действия. Те също така са независими и смели, щедри, комункатични и общителни, способни да се противопоставят на всички, да защитават своите принципи или да защитават слабите. Хората с голяма уста обикновено са много приказливи и обичат да говорят и рядко изслушват другите. Често имат лоши отношения с родителите и възрастните хора, защото не обичат да следват инструкции, не търпят поучаване и наставление.

Малката устна е по-често срещана при сдържаните хора, склонни първо да мислят и да се посъветват, след което да вземат решение. Понякога те се отличават със скъперничество, но често това е проява на тяхната обичайна предпазливост, която не им позволява безразсъдно да разпръскват пари. Мъжете с малка уста често са приказливи, емоционални, досадни, но зад тази маска се крият трезвен ум и логика и поведението им няма нищо общо с това, което показват пред обществото. Жените с малка уста изглеждат наивни и безпомощни “врабчета”, слабохарактерни и подчинени. Донякъде това може да е истина, но същевремнно голяма част от тях са в състояние да хванат жертвата си с „клюн”.

Средната големина на устата показва хармония между качествата на характера на човек и липсата на крайности в изявите му.

Дебелината на устните и качества на характера

Идеалните устни са тези, които имат горна и долна устна с една и съща дебелина – нито твърде дебели, нито твърде тънки. Цветът е равномерен, светлочервен. Най-дебелите (подути) устни са характерни за екваториалното население. Най-тънките устни се срещат в някои народи в Северна Европа и Азия. Националните особености трябва да се вземат предвид при определянето на вида личност.

3

Науката, занимаваща се с формата на лицето учи, че когато устните са пълни, закръглени, това означава, че човекът е  грижовен и чувствителен. Колкото по-дебели и плътни са устните, толкова по-страстен е човек. Пълните, издути устни с красива, с ясно очертана форма се открива в успешните хора, изпълнени с енергия и оптимизъм. Дебели устни с неопределена форма принадлежат на добродушни, чувствителни и отзивчиви, но слабохарактерни хора.

4

Хората с тънки устни са по-предпазливи по отношение на чувствата и взаимоотношенията. Те се отличават с постоянство, решителностне се подмамват лесно от ласкателства. Не обичат да бъдат дразнени и подигравани и могат дълго време да задържат обида. Хората с тънки устни са много сериозни, трудолюбиви и отговорни. Въпреки това хората с много тънки устни са емоционално студени и трудно се свързват и намират партньор. Понякога прекомерната добросъвестност и предпазливост им пречи да изградят хармонична връзка.

Вижте още: Начина на поставяне на ръцете на волана показва какъв човек сте!

Според древните китайски представи за четене на характера спрямо чертите на лицето, горната устна представлява “женската” страна (ин), докато долната устна – “мъжката” страна (ян). Горната устна на човек може да покаже неговата чувственост и способност да обича, а долната устна – колко голяма необходимост от любов има от другите хора.

5

Дебела долна устна в комбинация с тънка горна устна е признак на алчност и егоизъм. Такива хора се интересуват най-вече от личната изгода и кое на тях ще им достави удоволствие, как се чувства партньорите им и какви са техните желание и предпочитания, това не ги вълнува особено. Но те могат да бъдат остроумни и забавни, бликащи с енергия, която завладява и  развеселява. Лесно се наслаждават и се радват на живота и в това отношение другите могат да се учат от тях.

Ако горната устна е пълна и долната е тънка, тогава често такива хора са нерешителни, трудно се застъпват за себе си. Те доброволно могат да се грижат за някого, да помагат и да спасяват. Същевременно обичат да манипулират другите, суетни са, стремят се да зададат тона, да правят своите си планове и да примамват другите с идеите си. Изненадващо, те обикновено успяват.

Какво говорят ъгълчетата на устните?

Хората с повдигнати ъгълчета на устните се смятат за оптимистични и весели, общителни и посрещащи всеки ден с усмивка. Хората с ъгълчета на устните, които отиват надолу, често са песимисти, срамежливи, склонни да се изолират и остават сами. Въпреки това, може да разчитате на тяхната честност и справедливост.

С възрастта мускулите на лицето стават по-слаби и ъглите на устните падат почти при всички хора. Независимо от това, при някои по-трудно се образува тази линия и тя е по-скоро причинена от годините, докато при други придава на хората нещастен вид сякаш са напълно разочаровани от живота.

Коя устна е по-издадена?

Ако погледнете дадено лице в профил, ще видите, че едната устна почти винаги изпъква повече от другата.

Ако горната устна, изпъква над долната, това показва нерешителност. Такива хора се отличават с доброта, разбират добре другите, искрени са и честни. Не обичат да влизат в конфликти, трудно защитават правата си и изказват желанията и предпочитанията си; склонни са към компромиси. Предпочитат да отстъпят и замълват, отколкото да обидят някого.

Ако долната устна изпъква напред, тогава човекът е упорит и решителен; напорист и устремен. Хората с изпъкнала долна устна могат да се борят за собствените си интереси, да защитават позицията си, дори и да усещат, че грешат. Те имат свои собствена представа за чест и достойнство, понякога са твърде взискателни както към себе си, така и към другите.

6

Как да се разбере характера на човек по устните?

Отговорът е много прост: погледнете по-отблизо и наблюдавайте хората, с които сте по-близки и чийто характер вече ви е познат. Започнете със себе си и онези хора, които имат ясно изразени форми на устните.

Не винаги е удачно да се вглеждате внимателно в дадено лице, затова започнете със снимки. Изберете онези, на които вашите приятели и роднини са били естествени и не са позирали по определен начин. Опишете човека според устните му, след което и проверете дали вашето лично мнение съвпада с това, което устните показват. Също може да разгледате снимките на ваши по-възрастни роднини от тяхната младост. Те също могат да ви разкрият много.

7

П.п. Характерът на мъжете е по-лесен за определяне; при момичетата е по-трудно да се определи, поради грима, който са си сложили.