НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ябълковият оцет и неговите приложения в домакинството

Ябълковият оцет и неговите приложения в домакинството

0
Ябълковият оцет и неговите приложения в домакинството
Ябълковият оцет и неговите приложения в домакинството

Ябълковият оцет има много приложения. Като започнем от факта, че той може да бъде от полза за здравето ни, и завършим с факта, че ще ни помогне да се отървем от мухите в дома си, не е изненадващо, че ябълковият оцет е станал толкова популярен през последните няколко години.

Капан за плодови мушици: ако имате дрозофили в къщата си, можете бързо и лесно да се отървете от тях с ябълков оцет, купа и малко фолио. Налейте малко ябълков оцет в купа и я покрийте с фолио. Направете няколко дупки във фолиото и поставете купата на масата. Плодовите мушици могат да влязат в нея, но няма да могат да излетят обратно.

Почистване на очила: Препоръчително е да смесите еднакви части ябълков оцет и дестилирана вода в пулверизатор. Разклатете добре сместа. Напръскайте очилата си и ги избършете с мека кърпа от микрофибър.

Гладене без ютия: Ябълковият ябълков оцет е чудесно средство за бързо отстраняване на гънки върху дрехите. Смесете една част от ябълков оцет с три части вода в пулверизатор. Нанесете сместа върху разтланата дреха. Закачете дрехата на закачалка и я оставете да виси за няколко минути. Тя ще стане съвсем гладка.

Премахване на миризмата от кошчето: Кошчето може понякога да мирише, дори след изхвърлянето на боклука от него. И тук ще ви помогне ябълковият оцет. Накиснете парче хляб в ябълков оцет и го поставете върху хартиена кърпа на дъното на коша и го оставете там за нощта. Сутринта отстранете хляба и вашият кош вече няма да мирише. Можете също така да използвате този метод, за да се отървете от миризмите на други места.

Почистване на мивката: Ако сифонът за оттичане на мивката е запушен, не са ви нужни мощни химикали, за да го почистите. Необходими са ви само ябълков оцет и сода за хляб. Налейте 1/2 чаша сода в мивката, а след това една чаша ябълков оцет. След като пяната спадне, изплакнете мивката с вода.

Универсален почистващ препарат: Ябълковият оцет е отличен универсален почистващ препарат. Смесете една част ябълков оцет с две части вода и изсипете разтвора в пулверизатор. Това средство е чудесно за почистване на банята и кухненските повърхности.

Вижте още: Вижте как да защитите котлоните от мазнини и мръсотия!

Премахване на петна от съдове и тигани: оцетът също е отличен за премахване на петна от съдове и тигани. Поставете тигана на печката и добавете една до две чаши ябълков оцет и равни части вода. Доведете сместа до кипене и оставете да ври още за около пет минути. Ако след този процес останат петна, измийте тигана или съда, както обикновено. Петната трябва да изчезнат.

Помогнете на цветята си да живеят по-дълго: трябва да смесите две супени лъжици захар и две супени лъжици ябълков оцет във водата на вазата, преди да сложите цветята в нея. Това ще ви помогне да удължите живота на вашите цветя. Предлагаме ви да сменяте водата на всеки няколко дни за по-добри резултати, като добавяте захар и ябълков оцет.