НАЧАЛО РЕЦЕПТИ 3 различни ястия с пилешко, които да приготвите едновременно!

3 различни ястия с пилешко, които да приготвите едновременно!

0
3 различни ястия с пилешко, които да приготвите едновременно!
3 различни ястия с пилешко, които да приготвите едновременно!

Какви ли не оригинални и екзотични ястия опитваме от време на време, но винаги се връщаме към познатите рецепти.

Някои казват, че готвенето на едно и също ястие всеки ден е просто навик. Други смятат, че това е въпрос на вкус: можете да опитате нещо различно, но все се връщате към старата и добра рецепта за котлети. Има и такива, които мислят по-глобално, говорим за манталитета и нежеланието да променят нещо. Всяка от опциите има своите защитници и противници. Но това не променя същността: трудно е да променим нашите навици.

Тази идея, как да приготвите три ястия с пилешки гърди наведнъж, ще бъде оценена от всеки, който винаги бърза и иска да отложи готвенето, като може просто да затопли ястието вечер. Без усилие. Без много трудности. Без да губите време и енергия. И това не означава, че сте били твърде мързеливи, за да мислите за вечерята. Просто избирате опцията, при която не се изисква да прекарате няколко часа на печката.

3 ястия в една фурна

Котлети с домати

Съставки:

2 пилешки гърди

1 голям домат

50 грама кашкавал

100 грама заквасена сметана

1 връзка пресен лук

Сол и черен пипер

Приготвяне:

Изплакнете пилешките гърди под течаща вода. Подсушете добре месото. Измийте доматите. Нарежете ги на кръгчета. Измийте пресния лук и ситно го нарежете. Настържете кашкавала на ренде.

Поръсете със сол и черен пипер нарязаните филета. Поставете върху тях доматените кръгчета и нарязания пресен лук. После сложете сметаната и поръсете с кашкавал.

Вземете дълбока тава. Покрийте я с фолио. Направете две невисоки прегради. Поставете гърдите в първото отделение.

Пилешки гърди с гъби и кашкавал

Съставки:

3 пилешки гърди

30 грама кашкавал

2 гъби

20 грама краве масло

Сол и черен пипер

Подправки

Приготвяне:

Измийте пилешките гърди под течаща вода. Направете разрези в пилешкото. По-късно поставете пълнежа в тях. Посолете месото. Добавете любимите си подправки.

Нарежете кашкавала на филийки.

Вземете гърдите и сложете в направения разрез нарязаните кубчета масло и филийки кашкавал. След това сложете гъбите. Използвайте клечки за зъби, за да затворите филетата.

Сложете месото във второто отделение.

Филе в сметана

Съставки:

300 грама пилешко филе

1 тиквичка

4 супени лъжици заквасена сметана

Сол и черен пипер

1 връзка пресен лук

Приготвяне:

Изплакнете месото под течаща вода. Нарежете го на малки парченца.

Измийте тиквичката и я нарежете.

Вземете същата тава и поставете в третото отделение на тавата. Поставете месото отгоре. Поръсете със сол и пипер филетата. Можете да добавите и други подправки.

Вижте още: Пълнени картофи – бърза и лесна рецепта

Полейте със заквасената сметана. С нарязания лук поръсете филето.

Сега настройте температурата на фурната на 250 градуса. Покрийте тавата за печене с три парчета фолио. Сложете всичко във фурната за 10 минути. След това намалете температурата до 200 градуса. Печете още 15 минути. Готово!

Вече имате три вкусни ястия с пилешко. Не само не трябва да се отказвате от любимите си съставки, но и ще се научите да опростявате процеса на готвене.

Попитайте своите приятели и колеги, дали са успели да постигнат този резултат? Ако не, разкажете им за този нов подход на готвене.