НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 вида усещане, които нямате право да игнорирате

5 вида усещане, които нямате право да игнорирате

5 вида усещане, които нямате право да игнорирате
5 вида усещане, които нямате право да игнорирате

Всеки от нас по някакъв начин е имал усещане за безпричинна тревога, необяснимо желание за някакво решение или неосъзнато съчувствие към непознат. Законът за привличането ни казва какво означават тези инстинкти и как да ги използваме в наша полза.

Експертите установиха пет основни вида интуиция, които никога не трябва да пренебрегвате. Замислете се кога ги получавате и към какво ви подтикват.

1) Усещане за уникален шанс.

Ние всички сме способни да постигнем повече, но не правим това под натиска на обществото, ежедневните задължения и нуждата да оправдаем очакванията на другите. Необходимо е да се разберат и преодолеят тези ограничения.

Можете да направите това, като започнете да слушате чувствата си. Обърнете внимание, когато във вас има чувство на страст или положително вълнение, и действайте според поривите на вътрешния си глас.

Ако новата възможност събуди вдъхновение – по всякакъв начин използвайте този шанс!

Няма значение дали отговаря на очакванията на другите или противоречи на “здравия разум”. В края на краищата нещо ви привлича към това и вероятно няма да съжалявате.

 2) Лошо усещане.

Всички сме чували за болезненото усещане, което изразява, че нещо не е наред. Много хора го зачеркват, без да мислят откъде идва. Обикновено пренебрегвате това вътрешно чувство, но трябва да направите нещо, преди ситуацията да се влоши. В противен случай няма да можете да разрешите по-сериозния проблем, който вашето подсъзнание развива и вижда.

Можете да почувствате болка на определено място, неопределена промяна или просто чувство за дисбаланс. Вашето тяло знае много повече, затова се обадете на лекар и проверете здравето си.

Независимо от това, важно е да запомните, че дискомфортът в тялото може да бъде причинен и от психично разстройство. Дори могат да бъдат посочени конкретни неща, в зависимост от това, което ви притеснява.

Тялото може да показва не само физическо или умствено заболяване. Опитайте се да забележите как тялото ви реагира на определени места или на определени хора. Ако чувствате умора, внезапни болки или дори гадене в близост до друг човек, това може да е знак от вселената – този човек може да ви пречи да се изявите.

3) Усещане за опасност.

Неочакваното чувство за опасност често може да възникне, когато отивате на работа, срещате непознат в магазин или просто се разхождате. Когато усещате опасност, отдайте ѝ по-сериозно значение и се опитайте да промените ситуацията.

Не забравяйте, че големите участъци в мозъка ви са отговорни за подсъзнателните или  безсъзнателните процеси, които не са достъпни за вашето съзнание. Тези области на мозъка ви имат невероятни умения – те могат да сигнализират за заплахи. От една страна, това може да ви причини неудобство, но в друг случай, може да ви спаси живота.

4) Някой ви привлича вниманието.

Има няколко инстинктивни усещания, които винаги заслужават внимание. Едното е желанието да помогнете на някого, дори и да не виждате конкретна причина, поради която той може да се нуждае от помощ. Можете да забележите езика на тялото или други енергийни индикатори, които дават сигнал за бедствие.

Да попитате някого, ако се нуждае от вашата помощ, е любезен жест, който обикновено не струва нищо.

В други случаи, можете просто да почувствате, че някой може да ви помогне да постигнете мечтите или целите си. Този човек може да ви помогне по пътя към успеха в кариерата, да се превърне в потенциален романтичен партньор или просто да даде информация, която ще ви доведе до една невероятна нова възможност.

Ако имате вътрешното чувство, че трябва да говорите с някого, говорете учтиво с този човек и вижте до къде ще ви заведе този разговор.

Вижте още: Сирене Рокфор: Разберете историята за неговото приготвяне!

5) Чувствате се прави.

Не отхвърляйте инстинктивното усещане, че нещо е подходящо за вас, независимо колко неочаквано или внезапно (или ужасно) може да бъде. Такова усещане наистина може да има.

Много от най-вдъхновяващите истории за любовта и успеха започват с чувството за правдивост, което може да бъде игнорирано или пропуснато за собствената ви безопасност.

Сърцето ви знае какво е добро за вас и то ще ви посочи правилната посока. Това ще се случи много по-рано, отколкото мозъкът може да обработи информацията.

Когато слушате повече интуицията си, вие сте все по-убедени в нейната сила. Освен това интуитивните ви усещания ще станат по-силни и по-ясни и ще ви бъде по-лесно да ги четете и интерпретирате.